Wincaven joulukalenterin luukku 16: Disclosure – Settle

Disclosure on yhtye, josta on vaikea löytää mitään fiksua sanottavaa. Se voi johtua siitä, että se ei ole järin fiksu yhtye. Jos siis lyriikoita pedataan, koska niitä ei juuri ole. Jos on, niin ne ovat yhdentekevää löpötystä, jossa tärkeämpiä ovat iskulauseet kuin syvälliset pohdinnat elämästä ja ihmissuhteista. Niillähän ei ole mitään väliä, koska Settlen tenho tuleekin silkasta iskevyydestä.

Disclosure tekee tanssimusiikkia ja Settle on täynnä kappaleita, jotka tekevät työtä, johon ne ollaan valjastettu. Siksi Disclosure on pirullisen hyvä myös albumimuodossa. Sen punainen lanka on yhtenäinen tyyli, jonka sisällä tehdään bangereita. En osannut Disclosurelta oikein muuta vaatiakaan.

Toki genressä tuli myös levyjä, jotka kutkuttavat enemmän älyä (M.I.A.) ja intertekstuaalisesti esittelevät tekijöittensä levyhyllyä (Cut Copy). Ne voivat itseisarvollisesti toimia joskus, mutta tänä vuonna en sitä jaksanut. Oli helpompaa kuunnella levyä, jolla keskityttiin perusasioihin. Se on tuntunut olevan tänä vuonna lempilevyissäni hyvin keskeinen teema, mutta siihen palaamme myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.