Vuoden 2015 suurtekijät

Täällä Rosvoissa ollaan hiljattain useamman bloggarin voimin tehty listauksia ja ennustuksia musiikkivuodesta 2015. Täällä Wincavessa ei tehdä poikkeusta. Itsekin tässä postauksessa aion listata omasta mielestäni ensi vuoden potentiaalisimpia artisteja. Heistä osa ei ole vielä debytoinut, osa on ja osa on kokeneita kehäkettujakin. Tärkein kriteeri on se, että näiltä tyypeiltä ennustan puhetta ja kuhinaa. Aloitetaanpa.

Biniyam

Biniyamin vuoden vanha EP oli hieno osoitus nuoren räppärin taidoista ja tyylistä. Cocoan alaisuudessa jälki on EP:n jälkeenkin ollut tyylikästä ja lupaavaa. Jos debytoi tänä vuonna albumimitassa, niin kuhina voi olla kovempaa kuin kollegoidensa Graciasin ja Noah Kinin kohdalla.

Curtis Harding

Cee-Lo Greenin entisenä taustalaulajana toiminut Curtis Harding julkaisi debyyttialbuminsa jo pari viikkoa sitten ANTI:n kautta. Soul Powerilla Harding osoittaa olevansa retrosoulissa relevantti tekijä tarpeeksi hyvien biisien ja hyvin omaksutun tyylin kautta.

Ainoa este Hardingilla on se, ettei hän tee mitään uutta, mutta voi osuessaan valtavirran hermoon tehdä pahaa jälkeä. Ei meinaan mielestäni jää pekkaa pahemmaksi, kun lähdetään herran tuotoksia vertailemaan esim. Michael Kiwanukaan ja Aloe Blacciin. Hitit ehkä puuttuvat, mutta soulin ja klassisen rockin sekoitus vedonnee massoihin.

George The Poet

Tyler, The Creator, Chance The Rapper ja George The Poet. Nimi jo takaa huomion. Onneksi runoilijallamme vaikuttaa muutamien biisien perusteella olevan positiivinen ja omaperäinen ote räppiin. Ei siis tule hukkumaan massaan.

Hisser

Disco Ensemble juhlii tänä vuonna nostalgian merkeissä, Hisser juhlii nykyisyyden merkeissä. Miikka Koivisto on julkaissut kaksi oikein hyvää biisiä ja tehnyt keikkoja Skypessa, mikä on ollut omiaan lisäämään hypeä. Levykin on jo hevosmiesten tietotoimiston mukaan valmis, joten jäämme odottamaan toivottavasti päräyttävää julkaisua. Debyyttiperformanssia elävän yleisön edessä ei sen sijaan tarvitse odottaa enää kauan. Se tapahtuu Roihuvuoren Hard Rock Housessa 19.2. Mestalle total support.

Låpsley

Ääneltään ja jonkin verran habitukseltaan Adelea muistuttava Låpsley voi hyvin olla ”seuraava Adele”. Biisejä on ja kun kaikessa meiningissä on kumminkin indiempää yleisöä viehättävää minimalismia, niin homma lävähtänee isoksi varsin pian.

Majid Jordan

Draken OVO-lafkalle levyttävä Majid Jordan on jäänyt ihmeen vähälle huomiolle siihen nähden, että tosiaan on Draken alainen ja julkaisi viime vuoden kovimpiin biiseihin lukeutuvan raidan. A Place Like This EP:ltä lohkaistu Her kun on omissa kirjoissani täydellistä nyky-r’n’b:tä. Muu EP ei ihan lähde, mutta jos tulevalle debyyttialbumille osuu vastaavanlaisia täysosumia useampia, niin jengiä lakoaa Jordanin jalkojen edessä massoittain.

Ronya

Ensin tuli julmetun hieno Flame, sitten Work Harder, joka on paras Suomessa tehty r’n’b-kappale koskaan. Vuosi 2014 oli Ronyalle täysosuma, joten odotan tältä vuodelta tolkuttomuuksia. Tuskin täyttää, mutta lähellekin jos pääsee, niin Ronyan ei tarvitse kupata Suomessa. Maailma on valmis.

Ruudolf

Ruudolfin kohdalla ei tarvitse puhua läpimurroista tai isommista yleisöistä. Ruudolf on jo nyt kannuksensa ansainnut ja osoittanut, että on päässyt pois palkkaluokasta ”kori limua”. Muistutat mun Jeeppii oli julkaisuna sitä luokkaa, että jos pitkään suunnitteilla ollut uusi levy vihdoin tänä vuonna julkaistaan, niin Ruudolf on jälleen suomalaisen räpin kovin jätkä.

Shivan Dragn

EV28472_7_870x446

Shivan Dragn aka Artturi Taira on tehnyt asioita todella eri tavalla kuin olisin odottanut. Ensimmäistäkään kappaletta ei ole vielä julkaistu ja voi olla, että niitä ei edes julkaista. Flow’n keikka tosin osoitti sen, että jos jotain julkaistaan, niin se tulee takuulla saamaan huomiota. Siihen ei edes tarvita vanhoja ansioita.

Thief

Australialainen PJ Wolf osui tutkaani viime keväänä Spotifyn uusien julkaisujen kautta. Thief-nimen alla toimiva heppu julkaisi EP:n, jossa oli varsin nätti kansi. Kun kuuntelin EP:n, olin hämmentynyt, ilahtunut ja myyty. Neljän kappaleen aikana Thief osoitti tekevänsä tarttuvaa poppia, joka oli vielä tyylillisesti juuri minun makuun kolahtavaa.

Tuorein single You Look Good On Me ei vakuuttanut niin paljoa, mutta odotan silti debyyttilevyä suurella innolla. Thief voi häikäilemättömällä tyylillään tehdä joko suuren vaikutuksen tai työntää luotaan pois liiallisella sokeroinnilla. Joka tapauksessa tuskin jättää kylmäksi.