Usher on r’n’b:n suurin feministi

Amerikkalaisen populaarimusiikin sixpack Usher on julkaisemassa piakkoin uutta levyä, mikä tarkoittaa singlejen julkaisua. Viime vuonna niitä tuli peräti kolme. Ensin hän ihannoi naisten pussailutaitoja, jonka jälkeen ihmeteltiin klubille saapunutta naista, joka ei ollutkaan antamassa itseään Usherille.  Sillä ei vielä päästä feministipalkinnoille.

Tuoreimmalla singlellä Usher sen sijaan osoittaa olevansa ajatuksineen 2010-lukulainen mies, joka ei kahlitse naista. Aloitetaanpa tuoreimman singlen I Don’t Mindin kertosäkeellä.

”Shawty, I don’t mind
If you dance on a pole, that don’t make you a ho
Shawty, I don’t mind
When you work until three, if you’re leaving with me
Go make that money, money, money
Your money, money, money
Cause I know how it is, go and handle your biz
And get that money, money, money
Your money, money, money
You can take off your clothes, long as you coming home
Girl, I don’t mind”

Usher ei siis välitä, että naisensa on strippari? Kyllä näin vaan on. Usher antaa naisten vapaasti toteuttaa itseään, eikä hänellä ole mitään asiaa naista siitä häntä torua tai huomauttaa. Strippaus on yksi itseilmaisun keino, ja se on Usherille ihan ok. Mutta tämä oli vasta kertosäe. Jatketaan Usherin uuden ja modernin ajattelun tulkintaa.

”You want your own and you need your own, baby, who am I to judge?
Cause how could I ever trip about it when I met you in the club?
I make enough for the both of us, but you dance anyway”

Ensimmäisen säkeen loppusäkeissä päästään kiinni Usherin ajatteluun vielä tarkemmin. Usherille on myös täysin ok, että nainen tekee itse omaisuutensa, vaikka hänellä olisi tarpeeksi rahaa molempien elättämiseen. Usherin naisen ei tarvitse jäädä kotiäidiksi hoivaamaan Usheria ja mahdollisia lapsia, vaan hän saa ottaa vaatteita pois klubilla, koska kuka Usher on ketään tuomitsemaan. Siinä on meillä Moderni mies!

”So I don’t worry at all about the things they do or say
I love you anyway
You can twerk while in a split, you racking up them tips
Your body rock and your booty poppin’, I’m proud to call you my bitch
They be lookin’, but they can’t touch you, shawty, I’m the only one to get it
So just go ahead and keep doing what you doing”

Usher ei myöskään välitä muiden slutshamingista. Hänen rakas on hänen rakkaansa, vaikka hän tekisi mitä, koska tietää, että nainen palaa näin ajattelevaisen ja naisen toiveet huomioon ottavan miehen luo koska vaan. Kukapa itseään kunnioittava nainen moukkia huolisi.

Valitettavasti emme pääse kokemaan Usherin uutta lämpöä ja taikaa Suomessa, koska hänen Hartwall Areenan keikkansa peruuntui, jälleen kerran. Emme ole takapajulassa valmiita hänelle.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.