Twwth & Gracias – High Mountain

Huomenna saa ensi-iltansa Akseli Tuomivaaran ohjaama ja Oscar-ehdokkaana olevan Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen käsikirjoittama Korso. Tänään sai ensi-iltansa elokuvan lopputeksteissä soiva High Mountains, josta vastaavat elokuvan musiikin säveltänyt Matti Pentikäinen ja Gracias.

Mitäpä kappaleesta oikein muuta voi sanoa kuin kehuja. Matti P. vääntää Twwth (ent Teeth)-nimimerkin takaa komeita kappaleita yksinäänkin, eikä tämän kappaleen tausta ole poikkeus. Graciasin räpit sopivat tunnelmalliseen kappaleeseen todella hyvin ja tukevat elokuvan teemaa. Kappaleen videokin on tuttuun Cocoa-tapaan äärimmäisen tyylikäs. Varsinkin videon projisoinnit miellyttävät esteettistä silmääni.

Korson nähneenä voin sitä suositella. Se on lievästä epätasaisuudestaan ja kömpelön kuuloisesta dialogistaan huolimatta piristävän rajoja rikkova kasvukertomus. Se uskaltaa olla karu myös silloin, kun suunnan voisi muuttaa positiivisemmaksi. Se on kunnioitettavaa. Soundtrackista pitää myös mainita se, että siltä löytyy Matti P:n lisäksi Liemistä, Eevil Stöötä ja DJ Kridlokkia. Elokuvan ensi-ilta on siis huomenna (28.2.).