Tom Waits Suomeen! (APRILLIPILA)

Fanien ja musiikkidiggarien vuosien odotus on vihdoin toteutumassa. Tom Waits on nimittäin ilmoittamassa lähipäivinä tulevasta kiertueesta, mutta sain jo tietää, että Waits saapuu esiintymään Suomeen! Esiintyminen tapahtuu vielä yllättävän pian. Waits nimittäin on tulevan kesän Flow-festivaalien pääesiintyjä.

Festivaalin johtaja Tuomas Kallion on vaikea peittää innostustaan, kun hän kertoo Waitsista. ”Onhan tässä monen vuoden työ takana. Jo Pori Jazzeille herraa yritettiin vuosia saada, mutta koskaan ei natsannut. On mahtavaa, että tänä vuonna Waits suostuu tekemään kiertueen ja samalla pääsee näillekin leveyspiireille.”

Tällä hetkellä ei vielä tiedetä, onko Waitsilta tulossa uusi albumi kiertueen yhteyteen, koska tiedot ovat vähäisiä ja varsin hajanaisia. Ainoa tieto, jonka saimme irti oli se, että kiertue tulee ja se ulottuu Suomeen. Myöskään vielä emme saaneet varmistettua päivää, jolloin Waits esiintyy. Lähipäivinä olemme varmasti viisaampia asian suhteen.

Sitä odotellessa voitte fiilistellä Waitsin saapumista Spotifysta tekemäni soittolistan kautta. Linkki siihen löytyy täältä.

—————————–

Kyllä, aprillipila oli kyseessä. Juttu on sen verran herättänyt ärtymystä, että kaiketi tässä pitää joku selityskin tälle kertoa. Blog(e)issani on viiden vuoden ajan ollut jonkinlainen aprillipila joka vuosi. Yhtä vuotta lukuunottamatta kaikki ovat liittyneet Flow’hun. Olen ”skuupannut” festivaaleille Amy Winehousea, bläkkislavaa ja Ultra Brata Outkastin tilalle. Jokaisesta on ihan selvästi käynyt ilmi, ettei niitä ole tosissaan tehty.

Tällä kertaa halusin tehdä jotain, josta ei homma paljastuisi vasta kuin aivan viime metreillä. Aprillipiloihin kun mielestäni kuuluu se, että niiden on mahdollisimman hyvin huijattava kohdettaan uskomaan sen todenpitoisuuteen. Tänä vuonna yritin tehdä niin. Tarkoitus oli jopa tehdä Flow’n artistikuvia imitoiva kuvakin jutun yhteyteen uskottavuuden lisäämiseksi, mitä lopulta en kerennyt tekemään. Tarkoitus oli nähdä, kuinka pitkälle juttu leviäisi totena. Siinä epäonnistuin, koska uutinen ei levinnyt minnekään.

Mutta siinä onnistuin, että osa ilmeisesti on pitänyt uutista uskottavana varsin pitkään. Se on mielestäni jopa yksi kriteeri onnistuneessa aprillipilassa, oli pila julma tai ei. Toki piloja voi tehdä myös ihan pelkän vitsin vuoksi, mutta itse en sitä tällä kertaa tehnyt. Se on ilmeisesti nyt ollut suurin syy siihen, miksi reaktiot ovat olleet monilla vihaisia. Otin aiheeksi Waitsin, koska kiertueensa ovat olleet harvinaisia ja niihin kohdistuu paljon huhuja. Siksi se oli varsin otollinen tekaistulle totuudelle.

Siinä tein virheen, että otin aiheeksi artistin, joka on todella monille todella rakas. Siksi vitsit kauan odotettuun keikkaan kohdistuen ovat liikaa. Siitäkin huolimatta olen ollut yllättynyt vihan määrästä, koska kyseessä on lopulta – mielestäni – varsin harmiton pila. Keikkahuhuja on paljon ympäri nettiä joka päivä. Osa niistä pitää paikkansa, osa ei. Huhuna tämä menisi samaan jatkumoon. Aprillipäivänä otin vapauden itselleni esittää sen totuutena, koska aprillipäivänä kaikki esitetään totuutena ja jos halpaan menee, niin silloin pitäisi osata nauraa itselleen. Itsekin uskoin Radio Cityn Tavastia-uutista pitkään todeksi. Menin lankaan, ja mielessäni annoin ylävitosen jutun kirjoittajalle. Hän onnistui.

Pyydän silti anteeksi kaikilta, joiden päivän mahdollisesti pilasin pilkallani. Se kun ei ollut todellakaan tarkoitukseni, koska ajattelin, että aprillipäivänä jopa Waitsin keikasta voisi ihmisiä puijata. Jatkossa etsin kohteikseni jotain vähemmän pyhää.

Jään myös odottamaan Waitsin tulevaa kiertuetta, jos sellainen on tulossa. Olisi se tässäkin päässä unelmien täyttymys. Ja ensimmäinen reaktio varmaan olisi myös ”voi vittu”, jos joku onnistuisi minua moisella puijaamaan. Sen jälkeen voi jo nauraa.

7 kommenttia kirjoitukseen Tom Waits Suomeen! (APRILLIPILA)

 1. Waits-girl-88 kommentoi:

  NO HUH HUH! VIHDOIN!

 2. Rääh kommentoi:

  Julmaa!

 3. Joonas kommentoi:

  Aika paha kun en laittanu mitään valokuvaa tähän postaukseen ”Tom Waitsista”, kun silloin toi Bloglovin näyttää videon esikatselukuvan :) Nännännää.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   No piru, ensin piti tehdä Flow’n artistikuvia imitoiva kuvakin, mutta aika loppui kesken. Ehkä parempi näin.

 4. Hujaus kommentoi:

  Bloggaajalla ei taida olla oikein silmää näissä aprillipilojen keksimisessä. Eihän tässä pilassa oo mitään järkeä. Vähän pelisilmää hei!

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Hei, jutun lopussa on selitykseni pilalle. Toivottavasti se vähän avaa tarkoitusperiäni.

 5. J/SH kommentoi:

  No mun mielestä tämä on aprillipila siinä missä moni muukin, tosin monista loistaa selkeästi, että pilasta on kyse. Itsekin vitsailin kerran aprillipäivänä tyyliin, että Bob Dylan on tulossa Tampereelle. Pilan kohde uskoi, mutta suhtautui siihen välinpitämättömästi…Dylanin olisi pitänyt kuulemma tulla vuosia sitten. Mikä ilo tehdä pila jos kohdetta ei kiinnosta… Eli sulla ainakin meni läpi. Mission complished. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.