Suede (ja muutama muu) Ruisrockiin

Näin on marjat. Tänään Ruisrock uutisoi uusista bändikiinnityksistä ja siellä seassa oli vuodesta toiseen yhtä rakas Suede. Vaikka olenkin muuttunut kyyniseksi ja innostumattomaksi vanhaksi mieheksi, niin tämä uutinen herätti suunnilleen tällaisen reaktion.

Muut kiinnitykset taas eivät ihan hirveästi riemun kiljahduksia saaneet aikaan. Pääesiintyjäksi kiinnitetty The Offspring kun ei juuri edes nostalgiatippoja minussa heruta. En tiedä sekoaisinko edes silloin, jos (tai kun) lapsuuteni suosikki lähtee soimaan Ruissalon yössä.

Nuorisolaiskiinnityksinä tulivat mm. Wiz Khalifa ja Bastille. Eivät herätä mitään intohimoja. Kuten ei jo ennen joulua kiinnitetty The 1975.

Ruotsista festivaaleille saapuvat tasan kahden viikon päästä The Circuksessa esiintyvä Veronica Maggio, suht reippaasti Suomessa ravannut First Aid Kit ja viime vuoden peruuntumisensa paikkaava Icona Pop. Hyviä, mutta hieman yllätyksettömiä kiinnityksiä. Varsinkin Maggio, jonka edellisestä Ruisrock-vierailusta ei kovinkaan kauaa ole. Saati klubikeikasta.

Tällä hetkellä minua vetää Ruissaloon eniten otsikossa mainittu Suede ja Phoenix, jonka todistin livenä yhdeksän vuotta sitten Joensuussa. Ehkä hyvät muistot voisi vihdoin päivittää. Varsinkin kun sen keikan jälkeen yhtye on julkaissut muutamankin ihan kelvollisen biisin. Kyllä, jopa kädenlämpöiseltä Bankrupt!:lta niitä löytyi.

Toistosta piittaamatta on pakko vielä hehkuttaa Suedea. Koska kun uuden levyn kappaleiden sekaan heitetään vanhoja täsmähittejä, niin tiedän ainakin yhden ihmisen, joka tulee sekoamaan ja pahasti. En usko, että olen ainoa.

3 kommenttia kirjoitukseen Suede (ja muutama muu) Ruisrockiin

 1. Mikko Toiviainen Mikko Toiviainen kommentoi:

  Suede ja Bastille kiinnostavat! Muuten… no joo. Kotimaisella puolella toki monta hyvää.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Kerro kolmella sanalla papalle, miksi Bastillesta pitäisi innostua. Kotimaiset hyviä, mutta yllätyksettömiä ja varmoja. Kuten aina.

 2. Heli kommentoi:

  Suede herätti mussakin samanlaiset reaktiot. Täällä siis toinen sekoaja! Muuten tosi vaisuja kiinnityksiä. Toivottavasti tulee lisää kiinnostavia, koska vähän kirpasee ostaa lippu yhen hyvän bändin takia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.