Soundeja Itävallasta

Wienissä majaansa pitävä SOHN saapuu ensi lauantaina (29.11.) esiintymään Korjaamolle. Kovan hypen alla edelleen operoiva elektroartisti on pakollista nähtävää noin kutakuinkin aivan kaikille. Itse en kumminkaan keskity sen enempää lauantain ja asuinmaansa tähteen.

SOHN:n hype ei nimittäin ole hirveän hyvin säteillyt muihin itävaltalaisbändeihin. En itse nimittäin osannut nimetä yhtään nykybändiä, joka olisi Itävallasta. Korjatakseni oman erheeni ja mahdollisesti yleisemmänkin ilmiön otin asiakseni tutustua itävaltalaiseen nykymusiikkiin. Lopputuloksena syntyi 45 kappaletta sisältävä soittolista, johon mahtuu niin sohnmaista elektrotunnelmointia, rockia, hempeilyä, ambientia kuin genreoutoilujakin. Pääpaino on tuoreemmissa bändeissä, mutta mahtuu mukaan myös Sofa Surfersin kaltaisia veteraanejakin.

Jos muutamia tärppejä haluaa saada, niin indien ystäville on mm. Mile Me Deaf, Human Shout ja M185. Brittipopimpaa soundia tarjoavat Stereoface ja Naked Lunch. Elektron puolelta voin tärpätä esim. chillwaveen vivahtavaa Mauracheria, triphopahtavia Sofa Surfersia ja Juzhinia ja todella syviin taajuuksiin sukeltavaa Konea Ra:ta. Meininki on kokonaisuudessaankin jepa, joten ei muuta kuin tutustumaan.