Soundeja Itävallasta

Wienissä majaansa pitävä SOHN saapuu ensi lauantaina (29.11.) esiintymään Korjaamolle. Kovan hypen alla edelleen operoiva elektroartisti on pakollista nähtävää noin kutakuinkin aivan kaikille. Itse en kumminkaan keskity sen enempää lauantain ja asuinmaansa tähteen.

SOHN:n hype ei nimittäin ole hirveän hyvin säteillyt muihin itävaltalaisbändeihin. En itse nimittäin osannut nimetä yhtään nykybändiä, joka olisi Itävallasta. Korjatakseni oman erheeni ja mahdollisesti yleisemmänkin ilmiön otin asiakseni tutustua itävaltalaiseen nykymusiikkiin. Lopputuloksena syntyi 45 kappaletta sisältävä soittolista, johon mahtuu niin sohnmaista elektrotunnelmointia, rockia, hempeilyä, ambientia kuin genreoutoilujakin. Pääpaino on tuoreemmissa bändeissä, mutta mahtuu mukaan myös Sofa Surfersin kaltaisia veteraanejakin.

Jos muutamia tärppejä haluaa saada, niin indien ystäville on mm. Mile Me Deaf, Human Shout ja M185. Brittipopimpaa soundia tarjoavat Stereoface ja Naked Lunch. Elektron puolelta voin tärpätä esim. chillwaveen vivahtavaa Mauracheria, triphopahtavia Sofa Surfersia ja Juzhinia ja todella syviin taajuuksiin sukeltavaa Konea Ra:ta. Meininki on kokonaisuudessaankin jepa, joten ei muuta kuin tutustumaan.

3 kommenttia kirjoitukseen Soundeja Itävallasta

 1. Joonas kommentoi:

  Vaikka postaus perustuu nimenomaan nykymusiikkiin, niin mielestäni dZihan & Kamienia, sekä Kruder & Dorfmeisteria yhdessä ja erikseen (myös Peter Kruderin Peace Orchestra) ei pidä, eikä voi sivuuttaa, kun puhutaan itävaltalaisesta triphopista ja elektronisesta musiikista.

  En tiedä, ovatko tehneet sitten 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun enää mitään, mutta siinä parasta mitä Itävallasta on koskaan tullut! Tämä vain sivukommenttina :)

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Okei, mitään noista ei tullut vastaan, kun suosittelulistoja ja muita lähteitä soittolistaa varten tutkin! Pistänpä korvan taakse.

 2. Joonas kommentoi:

  Sofa Surfers näkyy muuttuneen entistä enemmän rockimpaan suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.