Sideways 2016: Älä nyt ainakaan näitä missaa

Eiköhän aiemmissa postauksissa ole tarpeeksi lätisty. Mennään siis asiaan.

Töölön Ketterä & Khid

Grime nousi suomiräpissä virkeäksi alagenreksi lähes silmänräpäyksessä tänä keväänä. Omaa näkemystään grimesta edustaa Sidewaysissa edustaa ääripäitä edustavat Töölön Ketterä ja Khid.

Töölön Ketterän grimessa pääosassa ovat UK garagesta ja 2-stepistä ammentavat nopeat rytmit ja korttelit sulkeva bilettäminen. Khidin musiikin keskiössä on taas dubstepmaiset betoneja järisyttävät bassolinjat ja urbaani ahdistus. Molempien viimeisimmät julkaisut ovat olleet erinomaisia, joten jos haluaa kokea, mistä suomi-grimessa on kysymys, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa molempien keikat. Keskitien edustajia odotellessa.

Töölön Ketterä esiintyy perjantaina Park Stagella klo 17.00 ja Khid lauantaina Plazalla klo 22.00.

Shivan Dragn

Artturi Tairan kaksi vuotta sitten ensikeikkansa tehnyt sooloprojekti ei tähänkään päivään mennessä ole julkaissut ensimmäistäkään kappaletta virallisesti. Ainoa tapa kuulla ja kokea Shivan Dragnia edelleen ovat keikat, jotka ovat olleet alusta saakka todella hyviä. Todistin itse keikan kaksi vuotta sitten Flow’ssa ja olin todella vaikuttunut. Lämmin suositus.

Shivan Dragn esiintyy perjantaina Warehousessa klo 19.00.

Gettomasa

Kolme syytä mennä katsomaan Gettomasaa PJ Harveyn sijasta.

  1. Kaikki festivaalin kävijät eivät ole katsomassa Gettomasaa
  2. Gettomasalla on paremmat bileet
  3. Gettomasa on vitun kova

Gettomasa esiintyy perjantaina Warehousessa klo 22.45.

EPMD

Vuonna 2008 Helsingin Jäähallissa pidettiin Rock The Bells -kiertueen keikka, jossa esiintyivät De La Soul, Nas, The Pharcyde ja EPMD. Viime vuonna Sidewaysissa esiintyi The Pharcyde (yhdellä jäsenellään). Tänä vuonna vuorossa on Erick Sermonin ja Parrish Smithin rap-duo, joka tekee rahaa.

Tässä pitää tietää, että nimen ”MD” tarkoittaa ”making dollars” ja niiden jokaisen levyn nimessä on sana business.

Klassikkolevyjä 1980- ja 90-luvuilla pudotellut duo on vahvasti nostalgiaosastoa, mutta meille naavapartaisille rap-nostalgikoille pakollista katsottavaa. Jos kiinnostaa tuoreempi new yorkilainen räppäys, niin lauantain pääesiintyjät Flatbush Zombies tarjoavat sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=ls7PGpqtZEk

EPMD esiintyy Sideways Stagella lauantaina klo 17.30.

Mykki Blanco

Sukupuoli- ja genrerajoja kaihtava queer-räppäri on ahkerasti vieraillut Suomessa muutaman viime vuoden aikana. Levyltä Blanco ei vielä ole minua onnistunut vakuuttamaan, mutta lukuisat kehut keikoista sen sijaan saavat minut takuulla paikalle, kun hän esiintyy lauantaina.

Mykki Blanco esiintyy lauantaina Park Stagella klo 18.15.

Kelela

Kirjoitin reilu vuosi sitten Kelelasta, kun hän saapui esiintymään Kuudennelle Linjalle. Sittemmin hän on saanut levysopimuksen Warpilta, julkaisi vihdoin Hallucinogen EP:nsä ja on valmistelemassa pitkään hautuneen debyyttilevyn julkaisua.

Kiinnostuksen syyt sen sijaan eivät ole muuttuneet mihinkään. Pikemminkin vain vahvistuneet. Vähäeleisen mutta itsevarman keikan Kutosella heittänyt Kelela on takuulla nyt vielä kovemmassa iskussa, ja voidaanpa Sidewaysissa kuulla myös ihan uusia biisejä.

Kelela esiintyy lauantaina Warehousessa klo 19.15.

View

Kirjoitin View’sta debyyttikappaleensa Avalonin siivittämänä, koska olin erittäin vakuuttunut. Puoltatoista vuotta myöhemmin julkaisuja on tippunut tasaisesti, biisit ovat tavoittaneet yleisönsä ja ensimmäiset keikatkin on heitetty. Itse en ole vielä päässyt häntä näkemään keikalla, joten olen satavarmasti yleisössä. Kuulopuheitten mukaan visuaalit ovat erittäin näyttävät. Videoiden perusteella en kyseenalaista väitettä.

View esiintyy lauantaina Warehousessa klo 21.15.

Peaches

Feministi-ikoni, provokaattori, Kanadan edelleen kovin pop-tähti. No ehkä ei enää viimeistä, mutta tapaus Peachesin ensimmäinen Suomen keikka tulee olemaan. Mielipiteet vahvasti jakava ja tunteita herättävä artisti kun tuskin vetää väritöntä, hajutonta tai mautonta show’ta.

Peaches esiintyy lauantaina Park Stagella klo 22.00.

Nähdään viikonloppuna festareilla!

S I D E W A Y S
17.-18.6.2016 @ Teurastamo, Helsinki
www.sidewayshelsinki.fi