Se on nyt kuulkaas niin, että vuoden suomiräppilevy on tässä

paavoharjukansi

Ja sen voi sanoa kertakuuntelun perusteella. Sekä kuuntelematta Ruger Haueria tai Gaselleita. Se on nimittäin niin, että Paavoharju lataa kolmannella levyllään sellaisen mällin, ettei sen edessä voi kun antautua.

En ole juuri Paavoharjua aiemmin kuunnellut, joten puheet ”uudesta soundista” voin unohtaa saman tien. Kun en siitä juuri mitään muista. Sen vain sanon, että Joko sinä tulet tänne alas tai minä tulen sinne on synkkä ja raaka levy. Mutta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla. Sen äänimaailma on nimittäin naulitseva omassa häiritsevyydessään. Jos sille vain haluaa antautua. Helppoa levyä on turha odottaa.

Ja juuri siksi se on paras suomalainen rap-levy tänä vuonna. Sen ennakkoluulottomuus on asia, mikä saa minut riemuitsemaan toden teolla. Ei Paperi T:n EP Khidinkään kanssa mikään tavanomaisuuden riemuvoitto ollut, mutta Paavoharjun kanssa Paprukin pääsee olemaan entistä kryptisempi ja kiehtovampi. Puristit luultavasti itkevät itsensä uneen miettien aliflow’ta, mutta muut pääsevät nauttimaan upeasta runonlausunnasta, jota suomalainen räppi on kaivannut. Tai ainakin minä olen kaivannut. Sekä lyyrisesti että taustallisesti. Samplet ja teknot alkaa olla aika nähty.

Haluankin sen pidemmittä puheitta suositella levyä aivan kaikille. Kokeilkaa rajojanne ja kokekaa jotain, joka parhaimmassa sekä pahimmassa tapauksessa muuttaa elämänne. Ainakin minä olen täysin vakuuttunut ja rakastunut. On hienoa kokea näin vahvoja tunteita musiikista kertakuuntelulla. Siitä on pitkä, pitkä aika.

Levyä voi kuunnella vielä tovin Pitchforkin Advancessa. Kaupoista sitä saa nyt. Esim. uudesta Stupidosta.

EDIT: Kuten Juhani ystävällisesti kommenteissa kertoi, levy löytyy myös Spotifysta.

Avainsanat: ,

4 kommenttia kirjoitukseen Se on nyt kuulkaas niin, että vuoden suomiräppilevy on tässä

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   No enpä eilen sieltä tajunnut katsoa. Kiitos! Nyt on linkit ja upotukset kohdillaan.

 1. Baso kommentoi:

  Eikös Paprun kohdalla puhuta yli- ei aliflowsta?

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Näinhän se taitaa olla. En vaan jaksanut tarkistaa, kun se on muutenkin niin järjetön termi. Tämä taas todistaa sen, ettei kannata olla laiska.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.