Radio Helsinki elää!

radiohelsinki_logo

Ei ollut kaukana, että kaikki olisi mennyt. Radio Helsingin kohtalo oli vaakalaudalla, kun Sanoma päätti myydä tappiollisen paikalliskanavansa. Lähes kaikki onneksi jäi, kun Pro Radio Helsinki -liike osti kanavan.

Uusi aika koittaa huomenna, kun kanava aloittaa uudella taajuudella (98,5 Helsingissä) kello 7:00 uuden aamuohjelmansa kera. Uusittuun kanavakarttaan voi tutustua tästä linkistä.

Suhteeni Radio Helsinkiin on aina ollut hieman kahtiajakoinen. Toisaalta olen nauttinut ennakkoluulottomasta ohjelmistosta suunnattomasti. Toisaalta ennakkoluulottomuus on johtanut tylsän sisäänpäinkääntyneeseen elitistisyyteen. Tasapainon kanssa on aina ajoittain ollut vähän hakemista. Toisaalta se on ollut piristävä poikkeus liiankin kliinisesti pölisevien radiopersoonallisuuksien täyttämään ohjelmavirtaan.

Siksi otan Maria Veitolan päätoimittaman uuden linjan vastaan ilolla. Siinä on jotain vanhaa ja – ennen kaikkea – siinä on jotain uutta. Musiikkiohjelmat kattavat niin indien kuin hiphopinkin, unohtamatta marginaaleja. Puheohjelmatkin ovat minun silmissä saaneet ryhtiä niin vetäjien kuin selkeämpien aihealueiden muodossa. Muutokset vaikuttavat siis näin kanavaa kuulematta lupaavilta.

Itse odotan eniten dynaamisen MoonTV-kaksikon Sacha Remlingin ja Edu Kehäkettusen päiväohjelma Hesa o Ygöstä, Mustan Barbaarin ja Prinssi Jusufin maahanmuutto-ohjelma Savumerkkiä, Asfalttisoturin aamushowta sekä Särren, J-Lainin ja Koko Hubaran vetämää hiphop-ohjelmaa Uutta Legacya. Vanhat suosikit Paskalista ja Musiikin lahja saavat sydämen sykkimään taatusti entiseen malliin.

Ei siis auta kuin odottaa huomisaamua, että pääsemme vihdoin kuulemaan uutta, pelastettua Radio Helsinkiä. Huomenna selvinnee myös, mihin muotoon kohuttu mesenaattirahoitus lopulta muotoutuu.

Todella toivon, että uuden radion ensimmäinen kappale on tämä:

Avainsanat: , ,