Pepe Willberg & Saimaa – Tällä kadulla

Bloggareita syytetään usein liiallisesta kehumisesta ja kritiikkittömyydestä kirjoituksissaan. Kaikki on aina parasta tai vähintään hyvää. Mikään ei ole keskinkertaista saati huonoa. Ei ole tälläkään kertaa. Aion uppoutua niin syvälle hyperbolaan, etten ole luultavasti ennen koskaan uponnutkaan.

En nimittäin olisi koskaan uskonut sanovani Pepe Willbergin esittämää kappaletta vuoden parhaaksi kappaleeksi. Vuoden paras? Oi kyllä! Willbergin ja Matti Mikkolan Saimaan yhteiskappale Tällä kadulla on äärettömän komeaa iskelmää, joka ei häpeile olla iso. Se ei myöskään häpeile olla avoimen nostalginen ja haikailla entisiin, parempiin aikoihin. Tärkeimpänä seikkana siinä on äärettömän hieno sävellys. Siinä on kaikki klassisen iskelmän ainekset ja niistä syntyi ässäraita. Jokainen nostatus ja c-osa ennen viimeistä kertosäettä ovat saaneet minut kananlihalle jokaisella kuuntelukerralla ja siihen harva kappale pystyy.

Vielä uskomattomammaksi tunteeni tekee se, etten todellakaan voi sietää Willbergiä. Hänen äänensä muistuttaa loputtoman pitkistä automatkoista ja loputtomasti soivasta Mestarit areenalla -cd:stä. Tällä kappaleella en voisi kuvitella olevan toista laulajaa. Sen verran hyvin hän ottaa kappaleen nimiinsä.

Nyt päästän teidät kuuntelemaan kappaleen, ennen kuin mölisen itseni suohon. Valitettavasti biisiä ei ole missään muualla kuin Spotifyssa toistaiseksi.

2 kommenttia kirjoitukseen Pepe Willberg & Saimaa – Tällä kadulla

  1. Jazzpossu Jazzpossu kommentoi:

    Sehän nousi komeasti. Pitänee tsekata levy ens kuussa kun ilmestyy.

    Itse symppaan Pepeä 70-luvun tuotannon takia, Pepe & Paradisen Niin vähän on aikaa on erityisesti musta 70-luvun alun ihan kovimpia suomilevyjä.

    1. Lauri Lauri kommentoi:

      Pitää myöntää, etten ole koskaan kuunnellut Pepen tuotantoa Mestareita enempää. Se levy aiheutti inhon koko nelikkoa kohtaan, missä ei kauheasti järkeä ole. Pitääkin siis heivata ennakkoluulot syrjään ja ottaa tuo levy haltuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.