Parasta juuri nyt: FKA twigs

Parasta juuri nyt -otsikossa on parasta se, että voin itse päättää, mikä on parasta juuri nyt. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että FKA twigs on parasta juuri nyt. Oikeastaan olen ollut sitä mieltä jo aika kauan, mutta se ei ole kauhean merkityksellistä.

Sen sijaan merkityksellistä on se, miksi pidän nimimerkin taakse piiloutunutta entistä tanssijaa parhaana juuri nyt. Tutustuin FKA twigsiin tehdessä hassutteluun sortunutta Tinder-soittolistaani, jonka vilpitön tarkoitus oli olla katsaus minua miellyttävään r’n’b:hen. Tein pientä tutkimusta nousevista kyvyistä ja selkeästi kiinnostavin tapaus oli FKA twigs. Jo pelkkä Papi Pacifyn kuuntelu antoi osviittaa siitä, että kyseessä on artisti, jolla on näkemystä ja rohkeutta. Videon katsominen paljasti asian olevan juuri niin.

Eniten kuuntelemani julkaisu on EP2, joka on kolmen kuukauden intensiivisen kuuntelun jälkeen edelleen yksi kovimpia julkaisuja, johon olen vuoden aikana törmännyt. Neljän kappaleen julkaisun avaava How’s That on samaan aikaan minimaalista tuotantoa umpivilleihin komppeihin yhdistävänä kappaleena jotain aivan muuta kuin genressä pinnalle nousevat muotovaliot, mutta umpitylsät artistit. EP:n muut kappaleet eivät kokeellisuudessaan ja kiehtovuudessaan paljoa jää jälkeen. Pidän myös suunnattoman paljon twigsin lauluäänestä, jossa on sopivasti voimaa ja valtavasti herkkyyttä. Se on miellyttävä yhdistelmä.

FKA twigsissä kiehtoo myös huomattavasti ulkomusiikilliset ansiot. Videot ja promokuvat ovat olleet pintaa arvostavassa genressä sopivan häiriintyneitä ja persoonallisia. Aivan kuten itse artistikin.

615

LP1:n kansikuva.

Älkää siis ihmetelkö, jos tuleva LP1-albumi tulee aiheuttamaan joko melkoista kiimaa tai pettymyksen sekaista itkua. Tällä hetkellä odotukset ovat taivaissa, koska sinkkuina julkaistut Two Weeks ja Pendulum kuulostavat oikein hyviltä. Niiden keskinäinen erilaisuuskin antaa osviittaa siitä, ettei FKA twigs tule jäämään yhden tempun poniksi. Ainoa pettymykseni toistaiseksi onkin peruttu Flow’n keikka, mutta ehkä se vielä syssymmällä tulee. Levy onneksi tulee jo kahden viikon päästä. Tuskin hirveän kauaa menee, että mielipiteeni siitä selviää.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.