Ovipuhelin – ANTINOMIA

Kuva: Tekla Vály

Kuva: Tekla Vály

Helsinkiläinen viisihenkinen, omien sanojensa mukaan folkia, sydän kurkussa -tarinointia ja MM-tason välispiikkejä harrastava Ovipuhelin julkaisee TÄNÄÄN uuden sinkun ANTINOMIA. Samalla kappaleelle julkaistaan Iiris Heikan ohjaama video, jonka ensinäytön rosvosin yksinoikeudella itselleni.

Videon perässä on otteita yhtyeen Ainon ja Idan haastattelusta, jossa he kertovat niin kappaleesta kuin videosta tarkemmin.

Mikä on ANTINOMIA?

Kappale on jo kolme neljä vuotta vanha ja sen teksti on alunperin ollut englanniksi. John McGregor käänsi sen meille suomeksi ja tehtiin sen pohjalta uusi teksti. Se on elänyt matkan varrella paljon. Tosin vaikka biisi on kääntynyt suomeksi ja elänyt eri kokoonpanojen myötä, niin sen maailma on edelleen sama kuin alussa ja on oikeastaan muuttunut vieläkin henkilökohtaisemmaksi.

Nimi syntyi pienen googlettamisen perusteella. ANTINOMIA on sanakirjamääritelmän mukaisesti looginen ristiriita. Se korostaa sitä, että rakkainta ihmistä satuttaa lopulta eniten. Se sopii hyvin biisiin, joka kertoo lähtemisestä.

Miksi ANTINOMIA julkaistiin nyt?

Koska me voidaan. Julkaisemme biisin itse, joten voidaan myös kokeilla erilaisia asioita. Tiedetään itsekin, ettei kertsitön biisi välttämättä hitiksi nouse, mutta koska biisi on meille rakas, niin haluttiin julkaista se nyt. Samoin meillä on ehkä hieman naiivi usko siitä, että me voidaan tavoittaa jengiä, vaikka tehtäisiin asioita eri tavalla.

Tosin on meillä tosi poppibiisejäkin ja samoin matskua silleen, että saataisiin niistä aika hyvä levy kasaan. Joten levy-yhtiöpomot, pistäkää koodii.

Mistä video kertoo ja miten se syntyi?

Videolla piti olla konkreettinen yksi tulkinta kappaleesta. Kappalehan voi kertoa myös muusta kuin rakkaussuhteesta.

Se mikä videolle lopulta muodostui on videon ohjanneen ja käsikirjoittaneen Iiris Heikan päästä. Videolla on kaksi toisistaan riippuvaista ystävää, joille ulkomaailma on liikaa. Kun alun naiivi maailma särkyy, niin siirrytään dramaattisempaan ja vanhempaan maailmaan, joka on valokuvaaja Tekla Vályn visio, jossa konkreettisesti rikotaan ystävysten välillä olevaa köyttä. Teklan lavastuksissa otettiin meidän uudet promokuvat.

Videon piti alunperin kuvata Teklan promokuvien kuvaamisprosessia. Idea vähän eskaloitui ja saatiin myös Iiriksen maailma videolle mukaan. Iiris toi mukanaan mm. kuvaaja Max Smedsin. Lopputuloksesta tuli siten elokuvallisempi. Samoin harkittiin, että oltaisiin näytetty videolla, että asiat tapahtuvat Iiriksen ja Teklan pään sisällä, mutta ehkei sitä tarvitse tämän enempää korostaa.

———————————–

Juttelin Ainon, Idan ja yhtyeen rumpalin Eeron kanssa pidempään mm. musabisneksestä, studiohinkuttamisesta ja keikkakuvioista, mutta niistä lisää myöhemmin.

Ovipuhelimeen voi tutustua lisää Facebookissa, Youtubessa ja Soundcloudissa. Keikalla heidät voi nähdä uuden kokoonpanon kanssa jo tämän viikon lauantaina Helsingin Ilves-teatterissa, jossa juhlitaan sinkun julkaisua. Liput maksavat neljä euroa. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebook-tapahtumasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.