Musiikkivideot elävät ja voivat hyvin

Pahoittelen tuplapostausta. Varsinkin, kun asiani on vähän mitä on.

Rakastan musiikkivideoita. Suurimmat ohjaajaidolini ovat aloittaneet uransa musiikkivideoilla. Niitä katsomalla olen aloittanut idolisointini. Musiikkivideo on kuvallisena formaattina yksi voimakkaimmista ja mieleenpainuvimmista.

Siksi onkin ilo nähdä, ettei MTV:n muuttuminen reality-kanavaksi ole tappanut musiikkivideota taidemuotona mihinkään. Oikeastaan netin videopalvelujen suosio ja helppokäyttöisyys ovat nostaneet musiikkivideot jälleen ansaitsemalleen framille. Esimerkkeinä voi käyttää vaikka Youtuben suosituimpia kappaleita Gangnam Stylea ja Wrecking Ballia. Gangnam Style ei olisi hitti ilman tanssiaan ja tanssia ei olisi ilman videota. Miley Cyrusilla ei olisi kohua, jos ei kekkuloisi alasti moukaripallon päällä. Ilman videota hän ei siellä kekkuloisi. Biisihän voisi elää hienoudessaan yksinkin, mutta videon kanssa se pysäyttää.

Mutta se syy, miksi nyt intoilen nyt, on Pharrell Williamsin uusin tempaus. Tuottajanero ja kultakurkku julkaisi kesällä Itse ilkimys 2:n soundtrack-kappale Happylle vaatimattomat 24 tuntia kestävän musiikkivideon. Käytännössä biisi luuppaa repeatilla ja videoita ollaan kuvattu eri vuorokaudenaikoihin sopiviksi järkyttävä määrä. Tämä, jos mikä todistaa, että musiikkivideo elää ja voi todella hyvin.

Itse kappaleen voi kuunnella alta ja 24 tunnin videota voi katsella linkin takaa. Voisin loppuun ihan pikkasen intoilla, koska on ihan mieletöntä, että Pharrell on jälleen relevantti. Se on vaan hienoa.

4 kommenttia kirjoitukseen Musiikkivideot elävät ja voivat hyvin

 1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

  Okei, toi 24-tuntinen video on samalla paras ja ärsyttävin juttu ikinä. Katoin just ekaks reippaan tunnin sitä ihan muuten vaan, kunnes hoksasin linkit kaikkiin Pharrellin osuuksiin. Sit luonnollisesti katoin ne kaikki, koska Pharrell on jumala. En pysty lopettaan, oon hooked ja jossain luupin syövereissä, enkä enää tiedä mistä toi biisi alkaa ja mihin se loppuu.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Itse selvisin noin puolen tunnin sessiolla. :D Pharrellin osuudet pitää kaivaa itsekin, koska Pharrell on jumala.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Videoiden kehittyminen olisi ihan oman postauksensa arvoinen. Haluaisin nimittäin enemmänkin pohtia interaktiivisuuden vaikutusta kappaleen ja videon sanoman iskostamisessa. Itse kun väitän, että interaktiivisuus vie keskittymistä väkisinkin pois itse asiasta. QOTSA:ssa oli vähän sama homma, vaikka itse video onkin komea ja tunnelmallinen. Paras on toistaiseksi ollut Dylanin Like A Rolling Stonelle tehty proggis, jonka interaktiivisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Mutta ainakin se on toimiva ja hauska. http://video.bobdylan.com/desktop.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.