Mo, sano MØ

Mo

Pian Tavastialla esiintyvien naisartistien esittely jatkuu. Yhteisesti kasasimme jo soittolistan, All Ears kertoi Tove Losta ja nyt on minun vuoro kertoa huomenna (29.3.) Tavastialla esiintyvästä Karen Marie Østedtista, joka tunnetaan paremmin artistinimellä MØ.

MØ menisi Smoukahontaksen genrekirjan mukaan hipster indien alle. Itse lisäisin perään vielä popin. Kappaleet flirttailevat hip hopin rytmiikalla ja indiepopin hienovaraisella melodisuudella. Itse MØ taas on ääneltään hyvin saman kuuloinen kuin häneen verrattu Lana Del Rey, tosin ei niin Lahna Del Rey.

Koska MØ on juuri nyt ehkä se kuumin bööna pop-maailmalla, niin minun ilmeisesti on vastattava kysymykseen miksi. En siihen pysty vastaamaan kuin subjektiivisesti. Minun silmissäni MØ yhdistelee onnistuneesti riot grrrl- ja tumblr-estetiikkaa nykypoppiin. Hän ei välttämättä ole omaperäisin artisti, mutta rosvoilu on hyvin hallussa. Biiseistä ja videoista välittyvä ohjat omiin käsiinsä ottava asennekin viehättää suunnattomasti.

Hiljattain julkaistu debyyttilevy No Mythologies To Follow on myös oikein hyvä. Se kärsii ehkä pienoisesti liiallisesta pituudesta ja turhankin sliipatusta tuotannosta, mutta ne muutamat ässäbiisit saavat pään nytkymään varsin helposti.

Huomenna MØ vetääkin neitsytkeikkansa Helsingin Tavastialla. Odotukset ovat korkeat, koska Roskilden keikkaa jälkikäteen toljottaessa ei voi olla fiilistelemättä energiaa, millä hän esiintyy. Toimii. Jos olet menossa keikalle, niin videoon sisältyy tietysti spoilerivaara.

Loppuun haluan esittää musageopoliittisen (se on nyt sana) ihmettelyn aiheen. Miten ihmeessä tanskalaiset saavat kurantteja ameriikan ihmeitä featuroimaan tuosta noin vaan, kun suomalaiset popparit joutuvat tyytymään ei-todellakaan-niin-tuoreisiin vierailijoihin?

————————–

KEIKKA:
MØ (DK)
La 29.3.2014 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, n. klo 21.30 MØ
Ikäraja K-18
FB-event

LIPUT:
Myyntiin to 12.12.2013 klo 9
Palvelumaksuineen alkaen 22,50 euroa Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min+pvm) sekä netistä www.tiketti.fi

Avainsanat: , , , ,

4 kommenttia kirjoitukseen Mo, sano MØ

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Kiitos! Molempiin. Piti Spaissari-cover lisätä, mutta unohdin. Kappalekin oli päässä valmiiksi luonnosteltu:

   ”MØ ei voi olla läpeensä paha ihminen, koska pahat ihmiset eivät coveroi Spaissareita sekä tyylillä, että kuulostaen samalla itseltään. Erittäin hyvä.”

   Voitte nyt kaikki kuvitella, että se biisi on tuossa jutussa tuolla alustuksella.

   1. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

    Mainio kuvaus! Spice Girlsillä ei voi epäonnistua, ainakaan jos nimi sattuu olemaan MÖÖ (noinkohan se lausutaan?).

    1. Lauri Lauri kommentoi:

     Se lausutaan vissiin enemmän silleen, että sanois o:n, u:n ja ö:n samaan aikaan. En osaa kirjoittaa sitä, mutta lausua osaan hyvin. Se kuulostaa kauniilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.