Luojalle kiitos Chromeosta

Chromeon elektrofunk on aina taiteillut hölmön vitsin ja nerokkuuden rajamailla. Olen aina yhtyeestä keskustellessa kääntynyt jälkimmäiselle kannalle. Nyt vielä vahvemmin.

Ensi vuonna julkaistavalta albumilta White Women (täydellinen levyn nimi!) julkaistiin tovi sitten tuplasinkku, jonka molemmat kappaleet ovat lähes täydellistä funkia. Slovari Over Your Shoulderin kitarariffi on yksistään parempaa Nile Rodgersia kuin Rodgersin osuudet Daft Punkin Random Access Memoriesilla. Sanatkin ovat hyvässä mielessä juustoiset ja samalla likaiset. Juuri tällaisen musiikin kuuntelusta saan todella paljon nautintoa.

Sitten on Sexy Socialite, joka saattaa olla vuoden lempikappaleitani. Hikisenä funkina alkava kappale löytää nopeasti hyvän jumivaihteen, joka ei tylsistytä vaan pikemminkin lietsoo kovempiin bileisiin. Vocoder ja härski kitarasoolo kruunaavat lopun jumiosuuden.

En malta odottaa, että saan lisää vähemmän elektronista, mutta entistä juustoisempaa Chromeota kuultavakseni. Vanhasta materiaalista löytyy onneksi Tenderonin ja Hot Messin kaltaisia nerouksia, joilla lieventää nitkuja.

Avainsanat: , ,

2 kommenttia kirjoitukseen Luojalle kiitos Chromeosta

 1. Joonas kommentoi:

  Oot kyllä oikeessa jos vertaa Chromeota Random Access Memoriesiin. Tästä asiasta on tullut luettua puolesta ja vastaan jo useita kannanottoja, mutta itsekin alan kääntyä sen puoleen, että Daft Punkin levy (vaikka hyvä onkin), teki liian turvallisesti saman mitä niin moni oli tehnyt jo paremmin aiemmin, esim. juurikin Chromeo.

  Ei silti, mielelläni kyllä kuulisin Over Your Shoulderin ja Get Luckyn tansslattialla, vaikka perätysten :)

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Mua häiritsi Random Access Memoriesissa juuri sen turvallisuus, mikä teki siitä keski-ikäisen kuuloista. Toki discon ja funkin kulta-aikojen kultasormet olivat myös reippaasti keski-ikäisiä, mutta saivat musiikkiin groovea, mitä RAM:lta ei mun mielestä juuri löytynyt. Se teki levystä vähän tylsän nostalgiatripin. Mutta onneksi on Chromeo.

   Saatanpa ottaa ideastasi vaarin, kun kasailen seuraavaa dj-settiäni! Voisivat toimia perätysten aika kivasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.