Luojalle kiitos Chromeosta

Chromeon elektrofunk on aina taiteillut hölmön vitsin ja nerokkuuden rajamailla. Olen aina yhtyeestä keskustellessa kääntynyt jälkimmäiselle kannalle. Nyt vielä vahvemmin.

Ensi vuonna julkaistavalta albumilta White Women (täydellinen levyn nimi!) julkaistiin tovi sitten tuplasinkku, jonka molemmat kappaleet ovat lähes täydellistä funkia. Slovari Over Your Shoulderin kitarariffi on yksistään parempaa Nile Rodgersia kuin Rodgersin osuudet Daft Punkin Random Access Memoriesilla. Sanatkin ovat hyvässä mielessä juustoiset ja samalla likaiset. Juuri tällaisen musiikin kuuntelusta saan todella paljon nautintoa.

Sitten on Sexy Socialite, joka saattaa olla vuoden lempikappaleitani. Hikisenä funkina alkava kappale löytää nopeasti hyvän jumivaihteen, joka ei tylsistytä vaan pikemminkin lietsoo kovempiin bileisiin. Vocoder ja härski kitarasoolo kruunaavat lopun jumiosuuden.

En malta odottaa, että saan lisää vähemmän elektronista, mutta entistä juustoisempaa Chromeota kuultavakseni. Vanhasta materiaalista löytyy onneksi Tenderonin ja Hot Messin kaltaisia nerouksia, joilla lieventää nitkuja.

Avainsanat: , ,