Kuuminta just nyt – Rooxx

11013382_490202907825406_7696656227839500415_o

Jori Sjöroos on jumalhahmo. Kiistaton fakta, joka on ladattava heti tähän alkuun, jotta tekstin sävy tullee selväksi heti alkunylyssä.

Sjöroos hallitsi 2000-luvun suomalaista pop-kenttää suvereenisti PMMP:n takapiruna ja melankoliapopbändi Magenta Skycoden luovana johtajana. Molemmat yhtyeet lopettivat taipaleensa, kuten kaikki tietävät. Tai siis jos et vielä tiennyt, niin nyt tiedät. Sitä seuraavaa askelta ollaankin odotettu tietyissä piireissä jo pitkään. Ja nyt se seuraava askel on otettu.

Salamyhkäinen Rooxx julkaisi tänään ensimmäisen singlensä Breathe In ja jumalauta. Se ottaa heti alussa luulot pois vyörymällä päälle kuin tankkeri hyökyaallon päällä. Kilometrin korkuisen äänivallin päältä kuuluu vielä maailman parhaan Ringa Mannerin eli The Hearingin maailman mahtavin ääni ja sydän sulaa jo siinä. Mutta kun vyörytyksen jälkeen Sjöroos saa säkeistönsä, joka soi pelkän hauraan biitin ja äänimaton säestyksellä, niin tuntuu siltä kuin olisi taivaassa. Ja sehän ei riitä. Sieltä tullaan vielä kerran voimalla ja otetaan loputkin mehut pois kuulijasta. Kun kappale loppuu, niin on täysin hengästynyt, mutta silti haluaa vielä lisäkierroksia.

Vähemmillä kielikuvilla sanottuna siis aivan saatanan upea kappale. Tyylillisesti jotain Nine Inch Nailsin ja Sigur Rosin väliltä. NIN:lta otetaan synteettinen kylmyys ja Sigur Rosilta helvetinmoisen metakan lämpö ja voima.

Uskomaton kappale. Antakaa lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.