Kuka Blockfestiin oikein tulee? – Wincave selvittää

Blockfest pisti eilen lipunmyynnin kiinni. Syy on se, että huomenna kello 8.30 YleX:n aamuohjelmassa ilmoitetaan yllätysesiintyjä, jonka takia festivaalialuetta laajennetaan Ratinan Stadionille. Eli kaiken järjen mukaan jotain todella isoa on tulossa.

Koska spekulointi on kivaa, niin kuin Blockfestin facebook-päivityksen kommenteista voi nähdä, niin lähden itsekin spekulointileikkiin mukaan. Haluan korostaa, että minulla ei siis ole sisäpiirin tietoa julkistettavasta esiintyjästä. Kaikki kirjoittamani perustuu kiertueaikataulujen tutkimiseen ja nyt olevasta olevasta ”tiedosta” poimittuihin johtolankoihin.

Cheek

Cheek rokkasi aika lailla tasan vuosi sitten Olympiastadionin, joten lomalta paluu sopisi hyvin tehtäväksi Tampereella. Cheekillä ja Blockfestillä on jo valmis historia spektaakkeleineen ja pääesiintyjä-slotteineen, mikä myös sopisi kuvioon. Samoin viikonloppuna julkaistu Instagram-kuva teksteineen lisää löylyä Cheekin kiukaalle. Kommenteista päätellen Cheek on myös Blockfestiin menevien toivelistalla varsin korkealla.

Mutta, onko Cheek niin iso artisti, että lipunmyynti pitää keskeyttää? Se viittaisi siihen, että hinnat nousevat, vaikka lipun jo ostaneet pääsevätkin lipuillaan myös Stadionille. Jälkimmäinen tosin viittaisi hintojen noustessakin siihen, että lisäys ei ole massiivisimmasta päästä, mihin viittaa myös se, että Ratinan Stadionin istumapaikat pysyvät suljettuna. Vaikka Cheek onkin kahdesti Olympiastadionin loppuunmyyneenä artistina iso, niin globaalissa mittakaavassa hän ei ole mikään megaluokan satsaus. Siksi merkit viittaavat häneen hyvin vahvasti.

Eminem X Rihanna

Twitterissä ja Facebookissa lähti eilen Blockfestin ilmoituksen jälkeen leviämään kuva Yaticketin kiertueilmoituksesta, jossa Eminemin ja Rihannan Monster-kiertueen kerrotaan saapuvan Eurooppaan. Lukuisten maiden joukossa on mainittuna Suomi. Blockfestin ilmoituksen yllätyksellisyys yhdistettynä kyseiseen kiertuepäivälistaukseen on hyvin herkullinen spekulaation kohde.

Itse en silti jaksa uskoa, että Eminem ja Rihanna saapuvat Blockfesteille. Siihen on montakin syytä. Nimittäin jos kaksi maailman kiistatta isointa megatähteä saapuisivat Suomeen, ei paikka olisi puoliksi suljettu Ratinan Stadion räppifestarin yhteydessä. Eminem ja Rihanna voisivat yhdessä vetää Olympiastadioninkin täyteen, ja voisin kuvitella kiertuejärjestäjien tietävän sen itsekin. Täysi Stadion on aina parempi rahallisestikin ajateltuna.

Toinen epäilykseni liittyy lähteeseen. Yaticket on vähintäänkin hämärähkö lippujen jälleenmyyntiin perustunut sivusto, jolla en usko olevan ennakkotietoa noinkin isosta ja merkittävästä kiertueesta. Samoin sivun listaus maista, joissa kiertue piipahtaa on varsin sattumanvarainen sisältäen mm. Luxemburgin, jossa ei lähiaikoina ole yhtään isompaa tapahtumaa tiedossa, jonne kaksi megatähteä voisivat yhdessä pelmahtaa paikalle.

Eminem ei myöskään ole viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt yhtään yli kymmenen keikkaa lyhyellä ajanjaksolla yhdellä mantereella kattanutta kiertuetta. Olisin hyvin yllättynyt, jos Yhdysvalloissa kuusi keikkaa kolmessa kaupungissa kattanut Monster-kiertue olisi Euroopassa kahdenkymmenen keikan mittainen.

Mutta voin olla väärässäkin. Ehkä Blockfest on napannut jättivonkaleen, eikä pelkää sijoittaa siihen isoja paukkuja. En silti löisi rahojani Eminemin ja Rihannan puolesta, jos huomista julkistusta lähdetään veikkailemaan.

Drake tai Kendrick Lamar

Jos huominen julkistus on ulkomainen, lähtisin veikkaamaan esiintyjää näistä kahdesta. Molemmat ovat kasvaneet niminä siihen luokkaan, että pystyvät ottamaan isommankin festivaalin pääesiintyjäslotin haltuun. Kumpikaan ei kumminkaan ole Suomessa niin iso nimi, että riskiä kannattaisi ottaa ns. stadion-mittakaavassa. Siksi istumapaikat suljettuna oleva Ratina ei ole liian iso riski Blockfestille. Drake tai Kendrick Lamar tuskin myöskään ottavat niin isoa keikkapalkkiota kuin Eminem ja Rihanna, mutta ovat niminä kumminkin merkittävästi isompia kuin nykyiset ulkomaalaiskiinnitykset.

Molempia puoltaisi myös se, että kummallakaan ei ole Blockfestien aikaan kalenteri täynnä. Drakella on elokuun alussa oma OVO-festivaali Kanadassa ja sen jälkeen vain yksi keikka heti perään. Seuraavat vasta syyskuussa. Kendrick Lamar taas esiintyy Puolassa päivää ennen Blockfestien ilmoittamaa lauantaita. Lamarin kerkeäminen on siinä ja siinä, mutta periaatteessa voisi onnistua.

————————–

Kenen siis uskon huomenna paljastuvan? Vähän tylsästi vastaan Cheekin. Stadionin laajennus saattaa kuulostaa radikaalilta, mutta noin 15000 lisäpaikkaa ei välttämättä ole niin iso satsaus, etteikö sen voisi ajatella sopivan kotimaisellekin yllätyspääesiintyjälle. Samoin se olisi tempaus, joka sopisi Cheekin pirtaan. Spektaakkelimaisuus kun on hänen tavaramerkkinsä, niin yllättävä paluu lavoille pitäisi tehdäkin juuri tällaisen kohun saattamana.

Huomenna tiedämme enemmän.