Kop kop, saat kohta kilvestä

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ovat tekemässä live-action paluun valkokankaille 20 vuoden tauon jälkeen ja takapiruna pyörii kukas muukaan kuin Michael Bay. Palataan kumminkin ensin 20 vuoden päähän, jotta seuraavaan avautumiseen saataisiin perspektiiviä. Vuonna 1991 sai ensi-iltansa Turtles 2, jonka tunnusmusiikin esitti ajan hengen mukaisesti Vanilla Ice. Olihan rap hip ja cool ja Vanillaa coolimpaa artistia ei silloin ollut. Lopputulos on joko ihan vitun kova tai vaivaannuttavimpia musiikillisia köntsiä koskaan.

Ennen kuin mennään itse kappaleeseen, niin haluan avautua myös yhdestä jutusta. Minulle on vain kahdet Turtlesit: ne alkuperäiset piirretyt ja ne alkuperäiset asuissa esitetyt. Ei sieraimia, eikä turhia tilpehöörejä. Tässä ovat uudet. Tiivistän tunteeni tunteeni neljään sanaan: haistakaan asianomaiset pitkä vittu. Brunetesta April O’Neilista en edes sano mitään.

teenage-mutant-ninja-turtles-shellshocked-2014-1200x1200-600x600

KATTOKAA NYT NIITÄ AAARRRGGGHHHH

 

Vuosi on 2014 ja koska rap on yhä edelleen hip ja cool, niin tietty uudelle Turtles-elokuvalle pitää saada hip ja cool tunnuskappale. Räppäreiksi haalittiin Oscarin voittanut Memphis-räppäri Juicy J, pajarin kävelevä mainosmies Wiz Khalifa ja ilmeisesti jossain päin tunnettu Ty Dolla $ign. Pakko arvostaa miestä, jonka nimessä on dollarin merkki niin kirjoitettuna kuin symbolinakin. Biitistä vastaa dubstep-mies Kill The Noise, jonka musiikki kuulostaa kaikelta muulta kuin mökän tappamiselta, ja Madsonik.

Ensimmäinen järjettömyys on tietenkin se, että mitä ihmettä päihderäppärit tekevät lapsille ja lapsenmielisille tarkoitetun elokuvan tunnarilla. Vaikka päihdeläppiä ei juurikaan lennä, on silti vaikea kuvitella kodeiinipäisyydestä ja jatkuvasta pilvestä tunnettuja räppäreitä Turtlesien tunnarilla.

Toinen järjettömyys liittyy siihen, ettei poikain räpit oikein tue Turtleseja. Räpit keskittyvät bro-meininkiin ja massin käärimiseen, kun itse Turtlesit jäävät name droppailuksi. Varsinkin Juicy J:n värssy ”Nobody do it better, all my brothers tryna get some cheddar / We all want our cut like the Shredder / Me and my bros come together for the dough / Bought the orange Lamborghini, call it Michelangelo” kuulostaa siltä, että jotain on pitänyt keksiä. Paljoa paremmin eivät toisetkaan kaverit urakastaan selviä.

VIimeinen järjettömyys on kappaleen lyriikkavideo. Se nimittäin näyttää viidessä minuutissa Paintilla kyhätyltä kodeiiniselta oksennukselta, johon käppäiset animaatiot tuovat vain huumoriarvoa. Kertsin animoidut Turtlesitkin näyttävät lähinnä ysärin anim-giffeiltä. En yritä edes kuvailla enempää, katsokaa itse. Ja se siis ihan aidosti on Atlaticin julkaisema virallinen lyriikkavideo.

Sentään virallinen musavideo on sentään sen näköinen, ettei sen tekijöiden mielenterveyttä ja päihdehistoriaa tarvitse kyseenalaistaa. Ei se silti hyvä ole.

Eiköhän mielipiteeni kappaleesta ja elokuvasta tullut jo selville. Ensi-ilta on valitettavan pian.

5 kommenttia kirjoitukseen Kop kop, saat kohta kilvestä

 1. Joonas kommentoi:

  Juu. Ei pysty edes kuvitteleen, että tuon näkösiä Turtleseja pystyis kattoon. Ja ainoo oikee biisi on muuten tää :)

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Ei jumaliste, miten olen voinut elää 26 vuotta tiedostamatta tuota kappaletta. Kerta kaikkiaan hieno kappale!

   1. Joonas kommentoi:

    Hahhah :) Se on siitä ekasta leffasta.

   2. Anzi kommentoi:

    Ensimmäinen Turtles-leffa on yhä paras. Ja miten et voi tietää tuota biisiä? Mahtava kappale.

    1. Lauri Lauri kommentoi:

     En ole ekaa nähnyt melkein pariinkymmeneen vuoteen, enkä silloin keskittynyt yhtään soundtrackiin. Vanilla Icen biisi on aina noussut esiin, kun Turtlesit ja rap tulevat puheeksi.

     Siihen voin yhtyä, että ensimmäinen Turtles-leffa on selkeästi paras.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.