Jättömaa mielessäin

10257338_479856155475221_6022025280462424825_o

Tänä viikonloppuna iso osa tutuistani, tutun-tutuistani ja tutun-tutun-tutuistani suuntaavat Turkuun H2Ö:hön, ja miksipä eivät suuntaisi. Festivaalia edeltänyt Ilmiö oli siellä käyneiden mielestä ihastuttava ja aina onnistunut tapahtuma. Itse tosin suuntaan muualle.

Kouvolassa järjestettevä ilmaisfestivaali Jättömaa kun on jo hintansa puolesta varsin houkutteleva. Festivaalin ei kumminkaan tarvitse vedota vain ilmaisuuteensa. Siellä on nimittäin varsin hyvä ja kiinnostava kattaus kotimaisen vaihtoehtomusiikin tuoreempia ja vanhempia helmiä. Esiintyjälistalta löytyy esimerkiksi Black Lizard, Hopeajärvi, Talmud Beach, Jaakko & Jay ja Islaja. Festivaalin anti ei rajoitu pelkästään musiikkiin, vaan poikkitaiteellisuuden nimissi sieltä löytyy myös tilataidetta ja teatteria, mistä esimerkkinä mainittakoon Hesarissakin aikoinaan noteerattu Outo Homo -monologi.

Ilmaisuudestaan – ja nimestään – huolimatta festivaali ei ole turhan kotikutoinen puistotapahtuma, vaan ihan oikea festari. Toki puitteet eivät ole ihan parasta a-luokkaa: ns. Ison lavan teltta on pieni ja Flower Power -lavalla itse lava on katsojien kanssa lähes samalla tasolla, mikä vaikeuttaa näkyvyyttä. Silti harvalla muulla festarilla pääsee joko lepäilemään reggaen parissa tai tamppaamaan teknon tahtiin hevostallissa, mikä muuten on ihan pirun hauskaa. Harvalla muulla festarilla voi myöskään törmätä kahteen kolmasosasta Räjäyttäjistä veivaamassa bluesia keskellä yleisöä, saati kävellä keikan jälkeen bäkkärinä toimivan metsäpolun läpi ja nähdä yhden kolmasosan Räjäyttäjistä munasillaan. Ne ovat elämyksiä, joista voisi jopa maksaa.

Harmi kyllä kuvani viime vuoden festivaalista jäi vanhaan puhelimeeni, joten en voi kuvallisesti todistaa festivaalin ihanuutta. Teen sen siis valikoiduilla valinnoilla festivaalin esiintyjistä. Jos viikonloppusuunnitelmat ovat avoinna, niin suunnatkaa Kouvolaan lauantaina ja sunnuntaina. Ihastutte kumminkin.