Ilmianna soittolista: Kindness – Life

Silloin kun laiskottaa, eikä jaksa keskittyä albumeihin, on soittolistan kuunteleminen hyvä vaihtoehto. Hyvältä soittolistalta kun löytyy sopivassa suhteessa erilaisia tyylejä ja tunnelmia, eikä tarvitse pelätä radiokanavien turhan yleisiä mood killereitä. Siksi onkin hyvä pitää Spotifyn valikoimissa muutama takuuvarma soittolista, jotka voi laittaa tilanteessa kuin tilanteessa soimaan.

Adam Bainbridgen aka Kindnessin Life-soittolista on yksi sellainen. Sille Bainbridge kerää tasaisin väliajoin silloisia lempikappaleitaan ihmisten kuultavaksi. Kuten levynsäkin, on soittolista myös tyyleiltään hyvin eklektinen. Siellä on soulia, housea, räppiä ja indietä lähes kuudelta vuosikymmeneltä. Kaikkia kappaleita yhdistää tyylikkyys ja rauhallisuus. Se onkin enemmän alku- ja loppuiltojen ja illanistujaisten soittolista kuin energinen bilesoittis.

Minulle siitä on kumminkin tullut lähes toteemimainen turva, kun on halunnut takuulla hyvää kuunneltavaa. Olen sieltä poiminut uusina tuttavuuksina mm. Kelelan ja Samphan ja vanhoista biiseistä mm. DJ Rashadin Ghetto Tekz Runnin It on päässyt tehosoittoon. Jatkuvasti soittikselta löytyy jotain uutta intoiltavaa ja lisää tulee turvallisen tasaisella tahdilla.

Iskekäähän soittolistaan kiinni tästä tai tuosta alta. En voi kuin suositella.

Loppuun teen pienen pyynnön. Haluaisin kuulla teiltä, mitkä ovat omat suosikkisoittolistanne. Ne voivat olla joko teidän itsenne tekemiä tai internetin mitä hämärimmistä syövereistä poimittuja. Tyyleiltään ne voivat edustaa myös ihan mitä vaan. Tärkeintä on se, että itse pidätte niistä ja turvaudutte niihin tilanteessa kuin tilanteessa. Niistä kun voi riittää riemua ja iloa myös muillekin. Ei suotta pidetä hyviä soittolistoja salaisuuksina!