Heikki Kuula ja Pää Kii ne yhteen soppii

Tehdään alkuun pieni kertaus siitä, mitä on tapahtunut aiemmin. Mikko Kuoppalasta aka Pyhimyksestä tuli Johannan tuotantopäällikkö viime syksynä. Alkuvuodesta kuuluivat ensimmäiset uutiset miehen toimista, mitkä eivät periaatteessa yllättäneet. Johannalla kun levyjään julkaisevat lähitulevaisuudessa mm. Paperi T, Hätä-Miikka, Asa sekä Teflon Brothers. Samalla ilmoitettiin Heikki Kuulan levystä, jonka ensimmäisenä sinkkuna julkaistaan, tai nyt sanamuotona on julkaistiin, hänen ja Pää kiin yhteistyö. Vähän pelotti.

Enää ei. Rataraato kun on kappale, joka ei kuulosta pakotetulta. Se ei ole Pää kiin punkkia, johon Kuula yrittää väkisin räpätä, eikä rock-räppiä siinä perinteisen tylsässä mielessä. Ehkä asiaa helpottaa se, että Kuula ja Bergman ovat tehneet taidettansa aina elämän nurjalta puolelta. Rataraato ei ole poikkeus ja hyvä niin. Siihen päälle vielä Paperi T:ltä tavanomaisen kova vierailuverse ja homma on nätissä paketissa. Tykkään.

EDIT: Enää en ihmettele, miksi Rataraato kuulostaa niin vähän Pää kiiltä. Somessa törmäsin samoihin ihmettelyihin ja vastaukseksi annettiin Kakkmaddafakka. Olisihan Kuulan tuntien pitänyt arvata, että Norja kiinnostaa. Mutta onko Rataraadossa kyse nyt coverista? Keskustelu alkakoon.

2 kommenttia kirjoitukseen Heikki Kuula ja Pää Kii ne yhteen soppii

 1. Janne kommentoi:

  Eikös edellisen levyn eka ”single” Spuge, ollut ihan samalla tavalla coveri?

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Tästä haluaisinkin keskustella. Se kun oli ihan suora sample, kuten Rataraatokin, mutta sitä ei soitettu uudestaan, kun taas Rataraato tietääkseni on. Tai näin päättelen Pää kiin roolista. Räpissä kun ihan suorat ja tunnistettavat samplet ollaan aina hyväksytty omiksi teoksiksi, eikä niistä olla puhuttu covereina. Tämän kohdalla en haluaisi olla niin salliva, koska biisi on soitettu uusiksi.

   Lähinnä tässä siis vaan koetellaan konservatiivin käsityksiä käsitteistä. Sinänsä mua ei suora lainailu haittaa, koska homma toimii. Ehkä skidisti hävettää, kun en lainaa heti tajunnut, vaikka Kuulalla on historiaa norjalaisten sämpläilystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.