Flow lähes loppuunmyyty – lippuja myyntiin sittenkin tavallista vähemmän

SILLI JA KURAVESI

Flow Festival on vuodesta toiseen ollut kävijämääriltään ja kapasiteetiltaan toinen toistaan isompia.

Tänä vuonna tilanne on toinen. Keski-ikäiseen rock-yleisöön vetoavat esiintyjät kun ovat aiheuttaneet sen, että alueelle ei yksinkertaisesti mahdu niin paljoa ihmisiä kuin aiempina vuosina.

”Meille huomautettiin lippukaupoista, että tämän vuoden kävijät tulevat olemaan, miten sen nyt kivasti sanoisi, keskimääräistä tukevampia”, sanoo Flow-festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio.

Popin ilmiöitä varsinkin kuuntelijoiden keskuudessa tutkinut Heikki Paarma tunnistaa ilmiön.

”Olen tässä vuosien saatossa tutkinut aika paljonkin yleisöjen ikääntymistä ja maun kehittymistä ja olen huomannut sen, että mitä enemmän keskimääräinen kuuntelija ikääntyy ja kasvattaa vatsanympärystään, niin sitä taantuneempi hänen musiikkimaustaan tulee. Voin siis helposti nähdä, että tälle segmentille Flow’n kiinnitykset new ordereineen, iggy popeineen ja massive attackeineen vetoavat”, valistaa Paarma.

Tähän on kiinnittänyt huomiota myös Kallio. Hänen mukaansa sama porukka, joka oli ennen nuorta ja kaunista, on nyt vanhempaa ja paisuneempaa.

”Eihän me voida Weekendin ja Ruisrockin kanssa tapella nuorisosta. Niillä on diplot ja muut napinpainelijat. Hel-looksikin lopetti, niin ollaan nyt rehellisesti sitten keski-ikäistä ja möhömahaista”, sanoo Kallio ja laittaa samalla LCD Soundsystemin Losing My Edgen soimaan. Kun yritän kysyä, onko tämä vihje tulevista esiintyjistä, niin saan vastaukseksi vain tylsistyneen katseen.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.-14.8. Lippuja saa täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.