Dolla Lova

Kuva: Samuli Ronkanen

Kuva: Samuli Ronkanen

Hei, olen Lauri, vanha tai uusi tuttu. Blogasin ennen tuolla, nyt täällä. En itseäni esittele sen enempää, koska asiaan on parempi mennä heti kättelyssä.

Jos pitäisi valita kamalimpia bändien nimiä, niin Dolla Lova menisi kärkeen heittämällä. Onneksi nimi ei yhtyettä pilaa.

Dolla Lovan debyyttilevy Fall For You kun on ollut yksi kesän suurimmista piristäjistä. Täysin puskista tullutta levyä kun on äärimmäisen vaikea uskoa debyytiksi, saati suomalaiseksi levyksi. Sen verran varmaa on levyn suorittaminen.

Soul-Hopia omien sanojensa mukaan soittava Dolla Lova on genressään täysin suvereeni. Taustat kuulostavat samaan aikaan sekä modernilta että tutun ja turvallisen nostalgiselta. Osittain akustinen ja osittain ohjelmoitu soitto kuulostaa notkean groovaavalta, mitä harvasta suomalaisesta mustaa musiikkia soittavasta aktista voi sanoa. Eikä homma kaadu edes laulajaan. Heini Ikosella riittää ääntä kovempiinkin revittelyihin, vaikka muuten ääni ei genressään ehkä ikimuistoisimpia olekaan.

Toki debyyttiä vaivaa pienoinen biisien puute. Huippujen ja pohjien välinen ero on kokonaisuuden ylläpitämiseksi turhan iso. Toisaalta kaikki kappaleet eivät voi olla Lost My Wayn ja Hopeless Dreamerin kaltaisia upeuksia.

Tutustukaa ihmeessä yhtyeeseen. Levy löytyy Spotifysta, jos yksittäinen biisi ei tunnu riittävän koepalaksi.

Avainsanat: , ,

Yksi kommentti kirjoitukseen Dolla Lova

  1. Seppo Toke kommentoi:

    Hahah. Dolla Lova on ihan OK nimi, muta musa sen sijaan loistavaa! Lapsetkin tykkää :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.