Disclosure julkaisi uuden kappaleen ja sitä rakastetaan vihata

2010-luvun suurimmat konevelhot eli Disclosure ovat kaikessa hiljaisuudessa valmistelleet toista albumiaan julkaistavaksi tänä vuonna. Tietoa julkaisupäivästä tai linjasta ei ole juuri tippunut. Ennen viime viikonloppua siitä tiedettiin suunnilleen vain se, että hiljattain Kulttuuritalolla esiintynyt Gregory Porter laulaa sillä.

Viime viikonloppuna veljekset julkaisivat ensimmäisen kappaleen levyltä. DJ-seteissä jo tovin pyörinyt Bang That on simppeli house-kappale, jossa ei debyyttilevyn hiteistä tuttuja laulukertsejä, tappavia melodioita tai jäätäviä bassolinjoja kuulla. Biisin tarkoitus on pistää jengi tamppaamaan, ja siinä se ainakin minun vinkkelistä onnistuu. Nostatus on hidas, mutta kun kertsi lähtee, niin kyllä se hölmöllä hokemallaan ja tasabiittitamppuurytmillään saa pepun heilumaan kuin DJ Funk konsanaan.

Mutta eipä se kovin monelle muulle ole kelvannut. Facebookissa kappale sai aikaan paskamyrskyn, joka hakee viihdyttävyydessään kaltaistaan. Otin muutaman Facebook-kommentin talteen ihan vain antaakseni esimerkkejä siitä, mitä internetissä tapahtui julkaisun jälkeen. Sensuroin nimet ja kuvat Paintilla, jotta en saa oikeussyytettä julkisten kommenttien jakamisesta.

Untitled1 Untitled2 Untitled2 Untitled3 Untitled4 Untitled5

Tässä siis opetus kaikille niille, jotka miettivät toisen levyn julkaisua hittidebyytin jälkeen: toista se levy, niin vihaa ei tule. Julkaise jotain uutta, niin joku pettyy. Ja koska elämme internet-aikaa, niin tunteet ovat heti tapissa ja ne jaetaan heti.

Lisää paskamyrskystä voi lukea Pitchforkin FB-seinältä, jossa vastaanotto on ollut aivan yhtä nyrpeä. Jos kiinnostaa tietää, mistä viha on kummunnut, niin kappaleen voi kuunnella alta. Tamppausvaroitus on annettu.

Avainsanat: , ,

6 kommenttia kirjoitukseen Disclosure julkaisi uuden kappaleen ja sitä rakastetaan vihata

 1. Juhani Juhani kommentoi:

  En mä oikein ymmärrä tätä herkkähipiäisyyttä. Toisaalta, bändiä fanitetaan ilmeisesti myös aika väkevästi, kun sen julkaisut aiheuttavat näin kovaa vääntöä.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Näinpä, mutta silti johtopäätökset yhden biisin perusteella ovat varsin karuja, kun osa julistaa Disclosuren olevan ohi. Se on kumminkin vain yksi biisi, joka ei edes tiettävästi ole sinkku, vaan lähinnä maistiainen.

   Mutta tätähän tämä nettiaika on. Otetaan yksi juttu ja raivotaan siitä suhteettoman kovaa.

   1. Juhani Juhani kommentoi:

    Olispa itelläkin cojonesia julistaa jonkun bändin olevan ”ohi”. Mistäköhän sitä alottais?

    1. Lauri Lauri kommentoi:

     Jos alottaisi historiasta ja vähitellen tulisi nykypäivään. 60- ja 70-luvun jyristä olisi hyvä aloittaa.

 2. Joonas kommentoi:

  Biisihän on tosiaan näin konemusiikkia tekevän silmissä erittäin yksinkertainen, mutta en itsekään tuota paskuuden toitotusta ymmärrä. Ei tämä mikään mullistava biisi ole, mutta varsin tanssittava kuitenkin.

  1. Lauri Lauri kommentoi:

   Simppeliyttä voi mun mielestä kritisoida, mutta jos siitä tekee johtopäätöksen, että ”Disclosure on ohi”, niin vedetään aika vahvalla hyperbolalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.