Alma on taivaan lahja suomalaiselle r&b:lle

Alma Miettinen räjäytti tajuntani ensimmäisen kerran kun kuulin hänen laulavan Sini Sabotagen Muuta ku mä -biisillä. Biisi on muutenkin Sabotagen uran kovin biisi ja yksi parhaimmista voimaantumisanthemeista, mutta se ei olisi sitä ilman Alman silkkaa tulta olevaa kertsiä. Siis voiko olla saamatta kylmiksiä, kun Alma laulaa näyttävänsä HELVETIN HYVÄLTÄ PELKISSÄ DRAKEN PIKKAREISSA. No ei voi!

Tänään vihdoin saimme Alman omaa soolotuotantoa kuultavaksi. Ensisingle Karma on kansainvälisen levysopimuksen tehneelle nuorelle laulajalle oiva käyntikortti. Se ei vielä ole biisinä sellainen hittikunnari, jolla aiheutetaan täystuhoa klubien tanssilattioilla, mutta siinä on tarttumapintaa ja koukkua, jolla se jää kyllä päähän soimaan.

Mutta se olennaisin asia Karmassa on se, että sovituksessa on jätetty tilaa Almalle, joka ottaa biisin suvereenisti äänellään haltuun. Voi kun muutkin suomalaiset r&b-laulajat kuulostaisivat yhtä hyvältä yhtä vaivattomasti. Alma nimittäin kuulostaa biisillä taivaalliselta ja todella vakuuttavalta. Kun Alma laulaa kertosäkeessä: ”I’ll bring the Karma to your game / you better run yeah  / that bitch don’t play”, niin uskon jokaista sanaa.

Ainoa huono asia biisissä on se, että Alma ei laula suomeksi ja samalla pelasta masentavan surkeata genren tilaa yksin. On meillä sentään Ike.

Avainsanat: , ,