WNSAC <3 Reverbnation: Wild Vision (FI)

(Kuva: Wild Vision / facebook.com)
(Kuva: Wild Vision / facebook.com)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Tänään esittelyssä ensimmäinen suomalainen, Wild Vision.

Wild Vision on kankaanpääläinen rock-pumppu, joka omien sanojensa mukaan pyrkii kunnioittamaan juuriansa kumminkin ajelehtimalla eri vaikutteiden väliä. Alkunsa bändi sai talvella 2011 kun laulaja-kitaristi Ville Multisilta ja rumpali Teemu Hakamäki löysivät toisensa musiikin merkeissä. Kun basisti Iiro Kangasniemi liittyi bändiin,oli nippu kasassa, Wild Vision oli syntynyt. Vaikutteita bändi haki lähinnä 80-90-luvun taitteen jenkkibändeistä, mutta myös esim. Led Zeppelinistä ja The Beatlesista. Selkeimmät mielikuvat minulle kuitenkin herää mm. Pearl Jamin ja ehkä Rage Against The Machinen suuntaan, jos muutama pitäisi mainita.

Ensimmäisen EP:n yhtye julkaisi vuoden 2013 heinäkuussa, josta musavideobiisi (alla) For Freedomkin on lohkaistu. Viisi biisiä sisältänyt taidonnäyte nauhoitettiin Porin Rec Roomissa Maj Karma-yhtyeen hellän ja parrakkaan kitarawelho Häiriö Piirisen  tarkkailun alla. Bändi kuvailee materiaalia perinteitä kunnioittavaksi rockiksi, joka ei pelkää kokeilla rajoja. Ja laajalla skaalalla EP:llä liikutaankin, joskin kitarariffit ja tanakka groove tuntuvat olevan Wild Visionin musiikin kivijalka. Lyriikoistaan yhtye kertoo niiden ”mietiskelevän” yhteiskuntaa.

Valitsin Wild Visionin mukaan sen takia, että yhtye osoitti sopivaa DIY-mentaliteettia sekoitettuna tietynlaiseen ”hälläväliä”-asenteeseen. Yhtyeen musiikista kuuluu intohimo ja soittamisen ilo. Sydämessäni on aina ollut tämän kaltaiselle jam rock-tyyppiselle riffirockille. Soitinhan itsekin jonkun aikaa vähän Wild Visionin tapaisessa orkesterissa bassoa. Sinkkukappale For Freedom on lisäksi pommi biisi ja kertosäe tarttuva kuin vanhuksia niittävä kausi-influessa. Jos minulla olisi avoauto ja ajelisin pitkin route 66:sta jenkeissä, pääsisi For Freedom ehdottomasti autossani tehosoittoon. Tämä tietenkin edellyttäisi sen, että saisin biisin C-kasetilla!