WNSAC <3 Reverbnation: Mood (SPA)

(Kuva: Mood / facebook.com)
(Kuva: Mood / facebook.com)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään esittelyssä espanjalainen Mood.

Paremmin netistä ”MOOD THE BAND”-hakusanalla löytyvä Mood on Barcelonasta ponnistava altsurock-yhtye. Vielä vuosi sitten tätä musiikkia oltaisiin kutsuttu indieksi, mutta se olisi ollut jo silloin väärä termi. Mood nimittäin on jotain vähän erilaista. Muistatteko miltä Of  Montreal kuulostaa? No, yhdistäkää mielessänne Of Montreal ja Primus, niin alkaa polttamaan. Kyllä, Mood on niin hyvän kuuloista. Bändi on ottanut melko vahvasti haltuun Barcelonan paikallisskenen valloittavalla outoilupopillaan, nyt yhtyeen katse kiiltää ulkomaille. Vuonna 2012 debyyttialbuminsa Electric Overdose julkaissut yhtye on kiertänyt tähän mennessä mm. Italiassa, Portugalissa, Saksassa ja Englannissa. Unohtamatta tulevien jalkapallon MM-kisojen isäntämaa Brasiliaa.

Moodia on kuvailtu eläväiseksi liveaktiksi. Johtuen omien sanojensa mukaan rikkaasta kulttuuritaustastaan. Kuten monella ”Barna”:laisella, yhtyeen jäsenten juuret ovat peräisin Italiasta, Englannista, Saksasta ja Espanjasta. Mood ei pelkää ottaa yleisöä iholleen ja yhtyeen keikoilla kukoistaa kokeilun ilmapiiri. Videoita yhtyeestä ja sen keikoista voit katsella yhtyeen Youtube-kanavalta. Pop-rockia soittava Mood pyrkii saamaan yleisön laulamaan, tanssimaan ja liikuttumaan. Jos mikään edellisistä ei onnistu, toivoo yhtye edes jättävänsä korvamadon kuulijoidensa korviin. Alle linkkaamani Slave-kappale on juuri sellainen.

Mood on kahdeksas sarjassaan Reverbnation bändejä. Viimeinen ulkomailta poimittu. Mood on ehdottomasti myös yksi vahvimmista ja se näkyy myös yhtyeen Facebook-sivuilla. Keikkarintamalla näyttäisi olevan mukavan aktiivista ja muutenkin vaikuttaisi siltä, että jatkuvaa pöhinää on tapahtumassa. En näe mitään estettä Moodin menestykselle, paitsi nimi Mood. Mielestäni ei ole hyvä merkki, jos yhtye joutuu kutsumaan itseään ”Mood the band”:iksi. Mutta ei nimi miestä pahenna, kuuluu sanonta. Ei vaikka mies olisi trio, espanjalainen trio.