WNSAC <3 Reverbnation: Miss Marlow (DEN)

(Kuva: Miss Marlow)

(Kuva: Miss Marlow)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään esittelyssä tanskalainen Miss Marlow.

Marleen Pfeiffer, eli Miss Marlow on omien sanojensa mukaan modernin naisen bluesia. Valurautainen neon-kyltti. Fyysistä, mutta samalla uneliasta, voimakasta ja intensiivistä indie/pop rockia. Lisäisin listalle vielä voimakkaat grunge-vaikutteet. Aiemmasta urastaan neidolla ei ole paljon positiivista sanottavaa. Takana on ”kaoottinen ura alalla, rikkoutuneet illuusiot, poltetut sillat ja järjestelmää vastaan kapinointi”. Syvimmältä noustiin  päättäväisyydellä. Nyt Marleen vakuuttaa olevansa enemmän iskussa kuin koskaan aiemmin.

Miss Marlowsta  on yllättävän vähän tietoa internetissä. Varsinkin jos ottaa huomioon, että neidillä on Facebookissa yli 4000 fania ja hän on kiertänyt debyyttialbuminsa tiimoilta jenkeissä ahkerasti vuonna 2012/2013.  Heart Beat-levyä kuunnellessa en ihmettele miksi tästä tanskalaisesta on pari vuotta sitten hohkattu Tanskan ulkopuolellakin. Marlow’n musiikki on hyvin tuotettua ja iskevää. Biisit ovat kautta linjan hyviä. Etenkin alle poimimani Season Of Minds, joka jollain tapaa tuo mieleeni 90-luvun loistavat skandinaaviset naisartistit.

En saanut selville mitä Miss Marlow’n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu. Debyytistä alkaa olla jo puolitoista vuotta aikaa ja en ainakaan nopeasti löytänyt tulevia keikkoja nettisivuilta, tai Facebookista. Toivottavasti en koita tässä uudelleenlämmittää kylmää keloa, sillä Heart Beatin tasoiselle debyytille voisi odottaa vähintään yhtä tasokasta jatkoa. Todistettavasti artisti on kuitenkin keikkaillut viimeksi ainakin New Yorkissa viime syksynä, joten ehkäpä toiveita tulevasta uskaltaa edelleen elätellä.  Siihen asti tsekatkaa Season Of Minds, ja vaikkapa Memories Of You, joka on kanssa todella nätti biisi. Linkkailen alle koko levyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.