WNSAC <3 Reverbnation: LULU (ITA)

(Kuva: Lulu / facebook.com)

(Kuva: Lulu / facebook.com)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään esittelyssä italialainen Lulu.

Hyväksi menee ennen kuin loppuu, vai miten se sanonta menikään? Hei tämä on jo kuudes Reverbnation-artisti. Tämän jälkeen enään neljä jäljellä, joista kaksi on suomalaisia. Suomalaiset säästän luonnollisesti viimeiseksi, sokeriksi pohjalle. Tänään kuitenkin puhutaan Bergamon kaupungissa majaa pitävästä italialaisesta Lulusta, joka perustettiin Irlannissa vuonna 2012. Luitte oikein, Galwayn kaupungissa. Miksi, mitä, häh? En tiedä. Bionsa perusteella yhtye perustettiin Irlannissa, jonka jälkeen yhtye mainitsemmattomasta syystä päätyi Hollantiin äänittämään debyytti-EP:nsä, joka julkaistiin kesällä 2013. Nyt yhtye asuu Italiassa.

Italia onkin tarinan ainoa looginen osa, laulaahan Lulu italiaksi. Lisäksi yhtyeen jäsenet ovat italialaisen näköisiä. Onko liian aikaista sanoa Italian System Of A Down? Ehkä. Mutta käykääpä piruuttaan bändin nettisivuilla ja sanokaa etteikö tulekin mieleen Mezmerizen aikaisen SOADin vastaavat. Hämmennystä hämmenyksen takia. Sama reaktio välittyy myös alle linkkaamastani musiikkivideosta erinomaiseen singlebiisi Grazie a dioon. Bändi on todella outo. Suurin pakan hämmentäjä kuitenkin on italian kieli, jota vaan ei yksinkertaisesti ole luotu tällaiseen musiikkiin. Haittaako se bändiä? No ei todellakaan.

Mitä bändi tekee nyt? No ei mitään yhtään vähempää hämmentävää kuin aiemminkaan. Yhtye (käsittääkseni) työstää debyyttialbumiaan. Ei kuitenkaan perinteisellä tavalla. Yhtye on nimennyt projektinsa Get The Fuck Out of Here. Projekti käsittää kansainvälisten taiteilijoiden ja bändin musiikin yhteennaittamisen. Missä muodossa? En tiedä. Tällä hetkellä projektista on nähtävillä vain hämmentävä tumblr-sivusto. Sanoinko jo tarpeeksi monta kertaa hämmentävä? Mutta hei, mitä väliä. Eiköhän tässä ajan kanssa selviä mistä on kyse. Lasketaan bändin mystisyys siis eduksi tässä vaiheessa. Ennen kuin tiedämme enemmän, suosittelen vain tsekkaamaan bändin musiikkivideon. Se on loistava. Ja jos joku nyt hiffaa tämän bändin, niin kertokaapa minullekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.