WNSAC <3 Reverbnation: Seed to Tree (LUX)

(Kuva: Cedric Letsch)

(Kuva: Cedric Letsch)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään luxemburgilainen Seed to Treen.

Yhtyeen tarina alkoi vuonna 2009, jolloin ”siemen virallisesti kylvettiin” kun yhtyeen kitaristit Benjamin ja Georges löysivät toisensa musiikin merkeissä. Yhteislaulu sujui sen verta mukavasti, että kaksikko päätti vuonna 2010 hakemaan ympärilleen muusikkoja. Rumpali Michi löytyi nopeasti ja vaikka yhtye testasi jonkin aikaa basistia, päätyi se kuitenkin lopulta jatkamaan triona akustisemman soundin tavoittelun takia. Ensimmäinen kannustuksen potku osui bändille myöhemmin samaisena vuotena heidän osallistuessa paikalliseen bändikilpailuun. Ensimmäisiä keikkojaan soittanut Seed to Tree vei voiton. Bändissä oli siis järkeä.

Voiton jälkeen bändi keikkaili aktiivisesti. Irkkusoundillaan ja pirullisen komealla ulkonäöllään valloittaneet pojat käytännössä asuttivat erään Luxemburgilaisen irkkupubin lavan vuoden 2011 ajan. Luxemburgissa kun ei turhan paljon irkkusoundia tehdä. Bändistä tuli pian monen kantiksen puheenaihe ja sana levisi nopeasti. Pian yhtyettä pyydettiinkin jo soittamaan isolle luxemburgilaiselle musiikkifestivaalille ”Fête de la musique”:lle. Vuonna 2012 syyskuussa yhtye julkaisi ensimmäisen EP:nsä. Kyseinen EP löytyy yhtyeen soundcloudista.

Löysin myös toisen EP:n samaiselta sivulta. Olisikohan kyseessä sitten vanhempia demoja, mutta pakko myöntää, että rumpalittomat raidat kolahtivat jopa ehkä kovempaa kuin rumpalilliset. Erityisesti alta löytyvä Wandering, joka toi mieleeni U2:sen akustisemmat biisit. Laulajan mukavan kuuloinen, joskin varmasti apinoitu skottiaksentti(?) ja namun kuuloiset emokaiuttelut jotenkin voittivat puolelleen.  Olisi kiva tietää onko kyseessä vanha, vai uusi biisi. Olen joka tapauksessa ehdottomasti sitä mieltä, että kyseisen kappaleen linja on yhtyeelle oikea. Tässä vielä Youtubesta löytämäni erinomainen cover-versio ALT-J:Matilda-kappaleesta.

2 kommenttia kirjoitukseen WNSAC <3 Reverbnation: Seed to Tree (LUX)

  1. Alice Alice kommentoi:

    Kolahti! <3

    1. Jukka Lahtinen Jukka Lahtinen kommentoi:

      Cool! Joo, siis tosi nasta soundi solistilla! Kannattaa tsekata se Matilda-coveri kanssa. Se on tosi hyvä. Siinä näkyy myös minkälaisia komistuksia noi jäbät on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.