WNSAC <3 Reverbnation: Sofie Jude (UK)

(Kuva: Sofie Jude / facebook.com)
(Kuva: Sofie Jude / facebook.com)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään esittelen teille brittiläisen Sofie Juden.

Tämä brittinainen esittelee itsensä muutautumiskykyisenä jokapaikanhöylänä Merseysidestä. Niille jotka eivät tienneet, Merseyside on metropolikreivikunta Luoteis-Englannissa. Mersey-joen varrella sijaitsevan Merseysiden tunnetuin kunta on Liverpool. Sofie on ensisijaisesti singer/songwriter, jonka lisäksi hän toimii musiikkituottajana, säveltäjänä ja mallina. Mielenkiintoisin aspekti hänessä on hänen kaksialainen äänensä. Halutessaan lähes miehen kuuloiseksi muuntautuva Sofie Jude pystyy vaihtamaan lennosta hänelle luonnolliseen sävelkorkeuteen ja siitä falsettiin. Taito on tarttunut matkaan alkuvuosien klassisen ja teatraalisen musiikin laulukoulutuksesta. Niistä vuosista asti hän on kehittänyt ja opetellut hallitsemaan omaleimaista ilmaisuaan eri projektien yhteydessä. Vuosien tuoman itsevarmuuden huipentuma on tässä. Soolona.

Syy miksi halusin Sofien mukaan ei johtunut pelkästään siitä, että hänen miesäänensä teki minuun syvän vaikutuksen. Toki se oli suurin syy, mutta toisena vahvana syynä oli hänen tekemänsä musiikki. Haavoittuvaiset pianopohjaiset kappaleet hieman joukosta poikkeavalla ilmaisulla tuovat parhaimmillaan mieleeni Antony & The Johnsonsin. Tietenkään Sofien kappaleista ei löydy ihan yhtä syvää herkkyyttä. Ei kai kenenkään kappaleista löydy, mutta Sofien kappaleista löytyy kyllä syvyyttä. Hyvänä esimerkkinä alta löytyvä albumin nimikkoraita My Elusive Heart, joka ainakin löi itseltäni jalat alta. Todella todella kaunis kappale.

Suurimmat propsit täytyy kuitenkin antaa neiti Judelle siitä, että hän on tehnyt kaiken itse. Aina sävellyksestä julkaisuun asti. En tiedä onko näin aina ollut, mutta enemmän ja enemmän törmää todella laadukkaasti brändättyihin, mielenkiintoisiin artisteihin, jotka ovat DIY-meiningillä ihan sataprosenttisesti. Mikäs siinä, jos ottajia ei löydy. Sitten on ihan hyväkin tehdä itse, sillä muuten tämänkin kaltaiset jutut jäisivät kirjoittamatta. Sofien debyyttialbumi My Elusive Heart julkaistiin syyskuussa 2013, jonka tiimoilta artisti on keikkaillut ainakin kotikaupungissaan. Saa nähdä mitä vuosi 2014 tuo mukanaan Sofielle. Toivottavasti isoja asioita!