WNSAC <3 Reverbnation: Mechanik Project (FI)

(Kuva: Mechanik Project / facebook.com)

(Kuva: Mechanik Project / facebook.com)

Viimeisen Reverbnation-artistin aika. Juhlapäivän kunniaksi päätin tehdä tamperelaisen Mechanik Projectin esittelyn vähän eri tavalla. Ajattelin, että tyyppillisen bloggauksen sijaan olisi hauskaa tehdä yksi haastis. Valitsin Mechanik Projectin, koska sen lisäksi että proggis on suomalainen, halusin esitellä kymmenen artistin joukossa myös yhden elektronista musiikkia taitavan. Päästetäänpä siis projektin isä, ja juuri amerikkalaiselle Boom One Recordsille sainattu Tuomo Sagulin kertomaan itse mistä on kyse ja minne ollaan menossa.

Tiivistä Mechanik Projectin ydin muutamalla lauseella. Mistä on kyse?

Mechanik Project on tummaa, melankolista ja rytmikästä elektronista musiikkia, jonka inspiraationa on mitä maailmassa tapahtuu, sekä omat henkilökohtaiset kokemukset. Olen tehnyt musiikkia pitkään aikalailla tunnepohjalta ja päässä alkaa soimaan milloin mitäkin. En ole koskaan pystynyt keskittymään vain yhteen asiaan, esim. ”aionpa nyt tehdä vain Drum n Bass-musiikkia”, vaan saattaa tulla kaksi biisiä sitä ja taas tulee ideoita vaikkapa Housen puolelta ja siitä Dubiin.

Joten ehkä enemmänkin Mechanik Project on näiden asioiden ydin. Varsinaista tarinaa ei artistinimellä ole, vaikka siihen voisi kaikkea hienoa ja mystistä keksiäkin sen sijaan että sanoo vaan että: ”Tuli vaan mieleen”.

Olet tehnyt projektia yksin. Oletko harkinnut yhteistyötä mahdollisesti esim. laulusolistien kanssa?

Jonkin verran olen kalastellutkin laulusolisteja, mutta monesti käytännön asiat ei mene yksi yhteen. Tällä hetkellä acapellojen kanssa työskentely esim. remix-kisoihin onkin ollut helpoin ja aikataulullisesti paras tapa. Mutta silti hakusessa on edelleen Massive Attack/Portishead/Sneaker Pimps tyyliselle musiikille laulaja. Dubin saralla tuolla ulkomaailmassa onkin jo muutamia orastavia juttuja.

Oletko harkinnut esittäväsi musiikkiasi livenä? Mikä olisi Mechanik Projectille paras mahdollinen venue?

Olen muutaman vuoden tehnyt DJ-keikkaa lähinnä Tampereella eri tapahtumissa, mutta en varsinaisesti ole ollut vielä valmis ”live”-esityksiin. Kun musiikkityyli vaihtelee aika laidasta laitaan, on vaikeaa tähdätä mihinkään tiettyyn tapahtumaan, mutta olen satunnaisia biisejä soitellut settien lomassa DJ-keikoilla. Pian julkaistavan EP:n myötä toivottavasti enemmän keikkojakin tulisi, mutta sekin on melkoista aikatauluttamista kun päivätyö, lapsen hoitaminen ja tuottaminen vie valtaosan ajasta.

Paras venue on ehkäpä ulkoilma-tapahtuma tai savuinen ja pimeä klubi, riippuen että soitanko dubia, junkkaa, housea vai downtempoa.

Missä näet Mechanik Projectin viiden vuoden päästä?

Toivottavasti tuottamassa musiikkia myös arkiaamuisin, eli tekemässä tätä leipätyökseni. Ainakin siihen on pyrkimys!

Mikä on suurin haaveesi mitä tällä projektilla voisit saavuttaa?

Varmaan vaatimattomasti päästä tekemään scorea johonkin isoon elokuvaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.