WNSAC <3 Reverbnation: Fairytape (FRA)

(Kuva: Fairytape / facebook.com)

(Kuva: Fairytape / facebook.com)

No niin, verhot on auki. Tätä on kokkailtu pitkään. Sovin viime vuoden syyskuussa yhteistyöstä jenkkiläisen bändialusta Reverbnationin kanssa. Sovittiin että tehdään skaba, johon bändit voivat osallistua ja osallistujien joukosta valitsen kymmenen bändiä jotka esittelen blogissa. Onneksi moni osallistui ja lopulta kymmenen sopivinta löytyi. En halunnut valita kymmentä suomalaista indiebändiä, tarjolla oli niin paljon kaikkea muutakin. Päädyin lopulta valitsemaan vain kaksi suomalaista, loput taitavatkin olla sitten ihan laidasta laitaan ympäri Eurooppaa. Esittelen Reverbnation-bändejä läpi tammikuun. Tänään esittelen teille ranskalaisen Fairytapen.

Fairytape on pariisilaisen Lilin sooloprojekti. Hän kutsuu musiikkiaan ”sweet bubble gum indie folk”-nimellä. Käytännössä tämä tarkoittaa musiikkia, josta tulee yksinkertaisesti todella hyvälle tuulelle. Jollain tasolla lokeroin omassa mielessäni Lilin Ranskan Iida Umpikujaksi.  Artistin omalta referenssilistalta voisin poimia ainakin skotlantilaisen Amy MacDonaldin. Vuonna 2010 Lili sai huomiota kun hänen  kappaleensa L’Insolente valittiin EMI Musicin toimesta mukaan ”Köln Rockt!”-kilpailuun. Siitä asti Lili on keikkaillut sekä Ranskassa, että Saksassa ja tehnyt muun muassa musiikkia Sebastian Jobstin saksalaiseen elokuvaan ”Eden”.

Tämän tekstin alalaidasta löydät Lilin debyytti-EP:n nimeltä Sweet Bubble Gum, joka julkaistiin syyskussa 2012. EP:n tekemiseen saatiin kerättyä rahoitus crowdfundingin kautta. Kölnin Gotteswegstudiossa äänitetty EP mahdollistettiin 90 avuliaan fanin pennossilla. Lilillä on todella nasta DIY-meininki. Hän tekee kaiken itse. Biisejä hän tekee kahdella kielellä, englanniksi ja ranskaksi. Käsittääkseni englannin kieli on kuitenkin syrjäyttämässä ranskan. Tämä lienee ihan fiksua nyt varsinkin kun tähtäimessä on laajempi markkina-alue. Englanniksi lauletuissa kappailessa kuuluu mukavia punk-kaikuja siinä missä ranskankieliset biisit taas ovat enemmän sitä sweet bubble gumia. EP:n viidestä biisistä neljä on laulettu englanniksi.  Silti, omaan korvaani ranskan kieli vaan kuulostaa kivemmalta. No, mene ja sano, mutta Lili oli tosi makea startti Reverbnation-kierrokselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.