Rivarilifestyle: Sähkörummut

rummut

(Kuva: Jukka / WNSAC)

Lupailin tuolla vanhan blogin puolella, että Rosvojen myötä mikään blogissa ei muuttuisi. No, se oli pienen pieni valkoinen valhe, sillä blogissa alkaa uusi osio, jota kutsun vaatimattomasti nimellä rivarilifestyle.

Rivarilifestylessä käsittelen, no, rivarissa asumista (kuten ehkä tiedätkin, muutin asumaan rivariin heinäkuussa). Moni asia nimittäin on erilaista rivariasumisessa kerrostaloon verrattuna. Ne asiat ovat kiehtoneet minua todella paljon viimeisen kahden asuttamiskuukauden aikana. Niistä haluan kirjoittaa myös teille, sillä mielestäni tämä blogi voi, ja tämän blogin pitää olla paljon enemmänkin kuin läjä satunnaisia nostoja ja biisejä. Kirjoittaessani suoraan omasta elämästäni, ottaa weneverstoodachance samalla askeleen lähemmäs ihan oikeaa blogia.

Ensimmäisessä rivarilifestyle-osiossa haluaisin käsitellä rumpuja, mutta en mitä tahansa rumpuja. Olen rakennellut kotistudiota jo viisi vuotta. Olen ihan alusta asti haaveillut sähkörummuista, mutta tila on aina ollut ongelma.  Kun lopulta rivarin myötä sain työhuoneen, tajusin, ettei täysimittainen sähkörumpusetti mahtuisi sinnekään. Oli pakko alkaa soveltamaan, ja juuri kun olin jo luopumassa toivosta sähkörumpufantasiani kanssa, törmäsin Youtube-videoon, jossa Guitar Hero World Tour-setti oltiin valjastettu kotistudion sähkörumpusetiksi. Viheliäisen nerokas ajatus. Olin löytänyt etsimäni.

Alkoi raivoisa tutkimustyö. Missään ei varsinaisesti lukenut mitä kaikkea tarvitaan, että GHWT-rumpusetti ja studiosofta saadaan keskustelemaan. Erehdyksen ja oivalluksen kautta, pienellä ripauksella sattumaa päädyin lopulta kuitenkin toimivaan ratkaisuun. Nyt haluan kertoa siitä teille, koska let’s face it, netissä ei ole tästä juuri mitään tietoa (miten tämä voi olla mahdollista), ja koska nyt tiedän miten tämä homma saadaan skulaamaan, why waste it. En voi olla yksin perversioni kanssa. Tiedän, että teitä on siellä ruutujen takana.

Asiaan. Huomioithan, että tämä ohje on rakennettu Macin OS X:n ja Nintendo Wii:n GHWT-rumpusetin ympärille. Uskoisin, että muidenkaan konsolien ja PC:n vastaavat eivät poikkea tästä ohjeesta hirveästi. Ehkä softapuolella lähinnä. Ja jos jokin ei skulaa, vastauksesi löytyy todennäköisesti brasilialaistaustaisen vaihto-oppilaan Youtube-videosta. Tai sitten ei, mutta ahkeralla googlaamisella nyt kuitenkin. Anyway,  tässä lista asioista mitä tarvitset Nintendo Wii:n setin toimintakuntoon saattamiseen Mac OS X:llä:

1. Guitar Hero World Tour-rumpusetti
2. Wiimote, jossa paristot (perusohjain, voi olla myös kopio)
3. Midimate II (USB 2.0 Midi interface cable with 2 I/O ports)
4. Tietokone (Mac)
5. OSCulator-ohjelma (ilmainen)
6. Studiosofta (esim. perus Garageband)

Kasaa rumpusetti. Iske Wiimote-ohjain sille varattuun koloon ja aseta rumpusetin johto kiinni ohjaimeen. Vedä Midimate-kaapeli rumpusetin Midioutista tietokoneen USB-porttiin (HUOM! Rumpusetissä on sekä midi-in, että midiout. Tarkista rumpusetin alta kumpi on kumpi). Avaa kone ja käynnistä OSCulator. Kun ohjelma on käynnistetty paina Wiimote:n 1 ja 2 näppäimiä pohjassa kunnes OSCulatoriin ilmestyy pädien nimet. Avaa Studiosofta ja tee yksi instrumenttiraita (HUOM! Ei midiraitaa, vaan softainstrumenttiraita). Valitse softasta mieleisesi rumpusoundit ja soita sydämesi edestä! Tässä tyylinäyte veljeltäni, joka toimi setin hovitestaajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.