Nosto: Päivän 4 kovinta biisiä!

(Kuva: Ballet School / facebook.com)
(Kuva: Ballet School / facebook.com)

Hyvää tiistaita! Minulla on vapaapäivä, joka tarkoittaa sitä, että tänään on just hyvä päivä nostaa kertaheitolla postista useampi helmi teille pyöritykseen. Lupasin joskus itselleni, etten tekisi enää sellaisia postauksia, jossa valokeila on jaettu useammalle artistille. Postia, ja ennen kaikkea hyviä biisejä, on kuitenkin alkanut tulemaan sen verta paljon, että nyt tuntuu siltä, että on pakko. Muuten osa jutuista jää kokonaan postaamatta. Joskus joukkopostaus on siis parempi vaihtari, ainakin omasta mielestäni.  Syksyn ”ongelmahan” tämä on. Kaikki parhaat jutut kasaantuu aina syys-marraskuu-akselille. Toinen piikki on keväällä.

Delay Trees – Perfect Heartache

Alice & June  postasivatkin tästä raidasta jo ansioikkaasti juuri julkaisemisen jälkeen. Itselläni oli silloin huono hetki, Delay Trees ei kiinnostanut. Tänään kiinnostaa. Varsinkin näin eilisen Rubikin lopettamispäätöksen jälkimainingeissa Delay Treesin uudelle sinkulle osaa antaa sen ansaitseman arvon. Biisi on todella menevä. Muistaakseni Delay Treesin edellisenkin levyn sinkut olivat juuri ne menobiisit. Jääkin nähtäväksi kuinka paljon Perfect Heartache kuvastaa uuden levyn yleisilmettä. Odotukset levylle on taas asetettu todella korkealle, olihan Doze omalla skaalallani yksi vuoden 2012 parhaista levyistä.

Ballet School – Crush

Tuntui hauskalta saada Kaiku Studiosin Jonas Verwijneniltä mailia. Ehkä siksi, että olen itse miljoona kertaa miettinyt pakomatkaa Berliiniin, työharjoitteluun juurikin Jonaksen Kaiku Studiolle. Tekemään vaikka assarihommia juurikin Ballet Schoolin kaltaisille artisteille. Faktahan on, vaikka suomalaista musiikkia syvältä sydämestäni rakastankin, eihän täällä juuri kukaan osaa tehdä kansainvälisesti kilpailukykyistä musiikkia. Nyt Rubikin lopettamisen jälkeen taas yksi bändi vähemmän. Kaiku Studiosin ratkaisu, sainataan ulkomaisia bändejä. Niitä, jotka oikeasti osaavat ja pystyvät kilpailemaan Euroopan markkinoilla. Ballet Schoolin uusi biisi Crush ja sen tyylikäs musiikkivideo ovat malliesimerkkejä siitä, mitä täällä Suomessakin bändien pitäisi tehdä.

Artur U & The New City Limits – On A Holiday

Tässäpä yhtye, joka kuulostaa tuoreelta. Bändin kuuloinen miksaus oikein korostaa biisissä niskaan hönkivää vaaran elementtiä. Mielestäni vähän kyseenalaisesti nimetty Artur U & The New City Limits on uusi Helsingissä vaikuttava porukka, jonka nokkamiehellä on ilmeisesti myös jotain bisneksiä New Yorkin suunnalla. On A Holiday on hyvä esimerkki parhaasta skenariosta, mitä voi tapahtua kun antaa mennä vaan ja antaa musiikin virrata kehon läpi. Todella maukkaalla naisstemmalla varustettu kappale menee omassa rankingissani ihan kärkisijoille tämän vuoden parhaina kotimaisina biiseinä. Todella piristävä tulokas.

Collie Magnum Man On A Mission

Ah, ystäväni koirapyssy. Kehuin yhtyeen debyyttiäänitteen pilviin vanhan blogini puolella. Kiva kuulla kavereista taas. Vielä kivemmaksi tämän jälleenkuulemisen tekee se, että bändin uusi biisilohkaisu Man On A Mission on vielä kovempaa kamaa kuin edellisen äänitteen kappaleet. Lisäksi soundipuolella ollaan päästy myös eteenpäin, joka olennaisesti helpottaa kuuntelukokemusta. Koirapyssy, seuraava Major Label kenties? Tässä olisi nyt kyllä potentiaalia vaikka mihin. Toivottavasti kaverit ottavat asiakseen viedä musiikkiaan ympäri Suomea. Tämä voisi olla juuri niitä bändejä, jotka loksauttavat leukoja livenä ja nousevat sitä kautta pikkuhiljaa kansan tietoisuuteen. Kovan livebändin maine täytyy kuitenkin ansaita. Siitä vaan Looseen kylkiluita rikkomaan!