Nosto: Kirjaprojekti 2014

(Kuva: memegenerator.com)
(Kuva: memegenerator.com)

Ihan alkuun haluan toivottaa kaikille lukijoilleni hyvää joulua! Kuulostamatta yhtään kliseiseltä, olen ihan aidosti sitä mieltä, että te lukijat olette tänä vuonna minulle se tärkein joululahja. Ilman teitä tätä blogia ei olisi läheskään yhtä mielekästä kirjoittaa. Tiedän, sillä minulla on myös toinen blogi, jonka eteen en ole tehnyt läheskään yhtä aktiivisesti duunia, ja ei sitä kyllä kukaan luekaan. Se toimii itselleni lähinnä omana henkilökohtaisena pikku liekkikenttänäni materiaalille, jota en syystä, tai toisesta voi kirjoittaa Rosvoihin.

Tänään haluan puhua teille vähän tulevaisuuden suunnitelmistani. Olen nimittäin istunut tässä jo jonkin aikaa melko kunnianhimoisen suunnitelman päällä. Olen aikeissa kirjoittaa kirjan, tai  jättizinen, tai miksi ikinä parisataasivuista musiikkikulttuuria, valokuvia, haastatteluja ja historiaa yhdistelevää opusta nykyisin kutsutaankaan. Kyllä kai se lähtökohtaisesti kirja on, vaikka itselleni projekti tulee lähinnä toimimaan blogin jatkeena ja jonkin sortin konkretisoitumisena. Anyways, en viitsi paljastaa kirjan ideaa vielä tässä vaiheessa sen tarkemmin, mutta kerron kuitenkin sen verran, että aloitan sen valmistelemisen alkuvuodesta. Olen asettanut itselleni deadlineksi vuoden 2014, eli kun vuosi vaihtuu  ensi vuonna, pitäisi minulla olla koneellani valmis PDF-tiedosto omasta lapsokaisestani.  Tarvitsen kuitenkin hieman teidän apuanne.

Olen aikeissa haastatella kirjaa varten aika laajan nipun porukkaa, etenkin bändejä. Hahmotelmavaiheessa kuitenkin  tajusin, että vaikka olenkin aika hyvin kartalla suomalaisista bändeistä, on tuntemukseni ikävästi painottunut Etelä-Suomen alueelle.  Listaan alle kaupunkeja, joissa minun olisi tarkoitus käydä kirjan tiimoilta. Olisi siistiä, jos voisitte ehdotella joko maililla, tai kommentoimalla bändejä ja kulttuurihenkilöitä, joita voisin kyseisissä kaupungeissa haastatella. Tarvitsen apua etenkin pohjoisen kanssa. Olisi myös äärimmäisen avuliasta, jos viitsisitte vinkata kavereillenne ja tutuillenne tästä projektista.

Kirjaprojektini tulee keskitymään suomalaisen musiikkikentän nykytilan kokonaisvaltaiseen ja ajanmukaiseen kartoittamiseen. Tarkoitus olisi suunnata parrasvalot eritoten pääkaupunkiseudun ulkopuolella tapahtuvaan elämään. Musiikkiala, kuten kulttuuriala noin muutenkin kun on nykyään kovin Helskinki-keskeistä. Moni hyvä juttu tuntuu jäävän vaille huomiota ja arvostusta ihan vaan sen takia, että se on syntynyt väärässä kaupungissa. On mielestäni korkea aika alkaa penkomaan syvemmältä ja nostaa esiin kilometreihin  hukkuneet helmet. Pyrin raportoimaan liikkeistäni ja projektin edistymisestä tasaisesti myös täällä blogin puolella. Alkaen ehkä jo tammikuusta, jos luoja suo ja oikeat bändit löytyvät nopeasti.

SUUNNITELLUT KAUPUNGIT:

Turku, Tampere, Helsinki, Hämeenlinna

Pori, Rauma, Lahti, Kotka

Jyväskylä, Lappeenranta, Savonlinna, Vaasa

Joensuu, Kuopio, Seinäjoki, Kokkola

Oulu, Tornio, Rovaniemi, Sodankylä

Avainsanat: , ,