Nosto: Ennustetut onnistujat 2014

(Kuva: Memegenerator)
(Kuva: Memegenerator)

En ole hirveän perinteikäs ihminen, mutta osaan arvostaa järjestelmällisyyttä ja listoja. Annan vuoden albumit-listauksen vielä odottaa itseään ja pamautan tiskiin vuoden totuuden, nimittäin ennustan teille, mitkä bändit nousevat ihmisten huulille vuonna 2014. Luonnollisesti listalla listataan vain bändejä, joiden toivoisin lyövän läpi, ei niinkään bändejä, joiden tiedän lyövän läpi. Läpilyöminenkin on vaikea käsite, mutta sanotaanko vaikka solidaarisuuden nimissä, että tässä on lista bändeistä, joita kannattaisi seurata, jos ei nyt, niin ainakin vuonna 2014. Jos olet kiinnostunut listauksesta vuodelle 2013, voit lukea sen täältä.

10. Collie Magnum

Collie Magnum, eli koirapyssy, on ehdottomasti seuraamisen arvoinen yhtye. Olen jostain syystä ottanut yhtyeen siipieni alle, ainakin näin vertauskuvallisesti. Bändin asenne tehdä musiikkia vaikuttaa todella terveeltä. Ei tavoitella kuuta taivaalta, vaan rokataan menemään. Bändissä sekoittuu vanhat brittirock-sävyt, modernimmat punk-pohjaiset rytkeet ja progeyhtyeen älykkyys. Hyvässä harmoniassa näitä elementtejä voi arvoittaa korkelle. Koirapyssy ei nouse ison yleisön tietoisuuteen vuonna 2014, mutta haluan yhtyeen silti mukaan listaukseen.

9. Tryer

Okei, tiedän Tryerin olevan jossain määrin jo tämän listauksen ulkopuolella. Julkaistiinhan yhtyeen loistava Hero Quest-debyytti Stupidon kautta. Käsittääkseni yhtye  on myynyt semi hyvin levyjä ja vetää kivasti porukkaa keikoilleen jo vähän joka puolella  yliopistokaupungeissa. Tryer on punk-bändi. Haluan yhtyeen mukaan tähän listaukseen, koska punk on jostain syystä jäänyt vähän paitsioon tässä blogissa. Sydämeni sykkii kuitenkin voimakkaasti Tryerin kaltaiselle intohimoiselle touhuamiselle. Punkin seuraava iso nimi Suomessa.

8. Neat Neat

Jos nyt sitten ensi vuonna tärppäisi. Neat Neat oli mukana listauksessa jo viime vuonna, mutta odotettu debyyttialbumi jäi kuin jäikin julkaisematta. Kaiku Studiosin kanssa tehty levy tulee olemaan kova, siitä ei ole kysymystäkään. Olen ihan tyytyväinen, että yhtye ei ole kiirehtinyt levynsä kanssa. Keikka Lost In Musicissa osoitti, että yhtye on vihdoin saanut varmuutta soittoonsa ja esiintyminen toden totta vakuutti. Odotukset levyä kohtaan ovat isot. Odotukset bändin läpilyömistä kohtaan ovat vielä isommat.

7. Yournalist

Mielestäni on aiheellista nostaa Yournalist tälle listalle. Sillä vaikka yhtye onkin niittänyt mainetta jo laajasti ja voisi sanoa, että yhtye on vakiinnuttanut paikkansa, on siltä silti lupa odottaa vielä paljon isompia. Yournalist kun kuitenkin on tällä hetkellä pikkubändi. Näkisin, että jos yhtyeen toinen levy lyö tulille, voisi tästä pienestä veijarimaisesta turkulaistriosta kasvaa vielä oikeasti iso bändi. Lapko-iso, ehkä, jos kaikki vaan menee nappiin.

6. Koria Kitten Riot

Sain juuri vähän aikaa sitten Koria Kitten Riotin levyn postissa. Pakko sanoa, se on todella hyvä levy. Siitä ei juurikaan mainittavia hittejä löydy, mutta se on ehjä kokonaisuus, nippu hyviä kappaleita ja ehdottomasti odottamisen arvoinen. Levy on KKR:lle sarjassaan jo kolmas, mutta voisi sanoa, että yhtye on edelleen melko alkukuopissa. Uskon, että tähän hätään diili GAEAn kanssa juuri tulevalle albumille tulee kantamaan pitkälle.

5. The Hearing

Juuri debyyttinsä lokakuussa julkaissut The Hearing tulee olemaan vielä iso juttu. Ringan sooloprojekti on yksi innostavimmista asioista, joihin olen törmännyt Suomen musaskenessä ja uskon, että jokainen, joka The Hearingin keikalle eksyy, kokee jossain määrin samoin. Eihän Ringan musiikkia pysty vastustamaan. Kauniita kappaleita, mielenkiintoinen toteutus ja valloittava esiintyjä. Ei kai artistilta voi enää mitään muuta toivoa?

4. Gasellit

Muistetaan nyt kuitenkin, että tämä on vain yksi lista ja kaikki on suhteellista. Moni laskisi Gasellit jo ihan oikeasti läpilyöneeksi räp-poppooksi. Itselläni on kuitenkin maltillisempi lähestyminen asiaan. Ei Tampereella esimerkiksi puhuta Gaselleista juurikaan. Ei ainakaan siinä määrin, mihin uskoisin tilanteen vielä jossain vaiheessa kehittyvän. Tasaisesti jalansijaansa kasvattanut nuori gasellilauma tulee olemaan vuoden 2014 räp-nimi täällä Tampereella, tuolla Helsingissä, jossain Jyväskylässä ja monessa muussa paikassa.

3. Iisa

Okei eihän tästä ole kahta kysymystäkään. Iisa tulee olemaan ensi vuoden kuuma nimi. Kysymys oikeastaan kuuluukin vain, kuinka kuuma ja muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Reginallahan on faneja kaikissa ikäryhmissä ympäri maata, mutta Iisan musiikki on juuri sen hitusen verran nuorekkaampaa, että se todennäköisesti karsii ainakin sieltä vanhemmasta päästä kuulijoita. Iisa on valloittava artisti ja ainakin kahden jo julkaistun sinkun perusteella on aiheellista odottaa, että Iisan debyytistä tulisi nimenomaan vuoden kesälevy.

2. Mikko Joensuu

Mikkokin oli jo viime vuoden listauksessa mukana. Hänenkin debyytti jäi jostain syystä julkaisematta. Ottaen kuitenkin huomioon, että hänellä on nykyään Facebook-sivu, voisi odottaa, että jotain on tapahtumassa. Mikon keikka Lost In Musicissa oli yksi vuoden hämmentävimmistä. Neljä noin kymmenen minuutin mittaista kappaletta ja yksi instrumentaalijami. Jätti varmasti moneen paikalla olleeseen delegaattiin jälkensä, joko arpena muistissa, tai totaalisena haltuunottona. Mikon kappaleet ovat todella kauniita. Odotan jo nyt hänen debyyttiään kuin lapsi joulua. Toivottavasti vuonna 2014 se viimein julkaistaisiin.

1. Musta Barbaari

Oh my lord, let there be more. Musta Barbaari löi ainakin allekirjoittaneen täysin ällikällä Salil eka, Salil vika-kappaleellaan. En kestä ajatusta, etteikö jatkoa olisi luvassa. Uskoisin, että oikean tuotantotiimin (lue: saman kuin sinkulla) kanssa Barbaarin juttu kantaisi helposti albumillisen. Tiedän, että siitä levystä tulisi timanttinen räp-levy ja itselleni kestosoundtrack salireissuille. Barbaarin räppien intensiteetti on melkein yhtä iso kuin kaverin hauis. Stoori artistin takanahan on jo nyt isompi kuin herra itse. Lisää Barbaaria, lisää!