Levy: The Lieblings- Take Us To Your Leader

(Kuva: The Lieblings / facebook.com)
(Kuva: The Lieblings / facebook.com)

Luoja. Minun pitäisi oppia säilyttämään tiedotteet, joita levy-yhtiöt laittavat arvosteltavien levyjen mukaan. Kuka ties mitä hyvää pikkutietoa nytkin jäi kertomatta. Ei se mitään. Kuten kaikki muukin tässä blogissa, myös arvostelut eivät pohjaudu mihinkään muuhun kuin kirjoittajansa kokemuksiin ja mielipiteisiin.

Pakko näin alkuun myöntää, että The Lieblingsin genre ei ole ihan oman musiikintuntemukseni rajoissa. En ole koskaan intoillut amerikkalaisvaikutteisesta brittirockista, jossa kuuluu perinteisen työläisrockin päälle ripoteltu Dunkin’ Donut-sokeri. Olen kuitenkin aina  ollut avoin hyville popkoukuille ja kepeälle tulkinnalle, joten Take Us To Your Leader on ollut monella tavalla tervetullut vieras kodissani.

Levy on harmiton. Se, kuten bändi itsessään ei halua kenellekään pahaa. Se ei halua astua kenenkään varpaille, ja jos se vahingossa törmää baarissa vieraaseen henkilöön, se pyytää anteeksi ja hymyilee valloittavasti. The Lieblingsin debyytti ei kuitenkaan ole vaaraton. Se itseasiassa keikkuu mielestäni kokoajan hajoamispisteen reunalla, silti pitäen balanssinsa siististi suorassa loppuun asti.

Take Us To Your Leader on monipuolinen levy. Niin monipuolinen, kuin tässä genressä vaan levy voi olla. Levylle mahtuu paljon hyviä hetkiä. Näistä haluaisin nostaa esille nyt ainakin levyn ehdottomasti hienoimman sävellyksen Waiting Room, joka ajaa samalla pakollisen slovarin asemaa. Kyseinen biisi on mielestäni levyn kokonaisuuden kannalta tärkein biisi.

En ehkä vielä olisi valmis nostamaan The Lieblingsiä Suomen kovimmaksi bändiksi, tai Take Us To Your Leaderia vuoden kovimpien levyjen joukkoon, mutta molemmat kyllä ovat tervetulleita tuulahduksia indierock-kentässä. Bändin keikka Tammerfestilla osoitti, että sen lisäksi, että yhtye soittaa erinomaisesti yhteeen, sillä on juuri niin kivaa keskenään, kuin levynkin perusteella voisi kuvitella.

Tässä vielä kuuluisa peppuvideo yhtyeen single It’s All Gonna Falliin.