Elämä: Levyhommia

(Kuva: WNSAC)
(Kuva: WNSAC)

Rakas päiväkirja. Elämä on kohdellut minua hyvin viimeisen kuukauden aikana. Muutin marraskuun alussa Tampereen keskustan läheisyyteen, Kalevan kaupunginosaan kivenheiton päähän työpaikastani. Olen käynyt kolmesti viikossa juoksemassa. Juoksemisesta on tullut minulle oikea arjen henkireikä. Juokseminen on hyvä tapa kuluttaa energiaa, käydä läpi ajatuksia, sekä pysyä kunnossa. Juokseminen tekee hyvää sekä henkiselle, että fyysiselle hyvinvoinnille. Olen ottanut niskaotteen ruokailutottumuksistani, sekä omaksunut taloudellisesti järkevän elämäntyylin. Olen alkanut soittamaan bändissä ja käymään aktiivisemmin keikoilla. 

Elämä alkaa olemaan ns. ensimmäistä kertaa pitkään aikaan täysin järjestyksessä. Välillä joudun ihan pysähtymään  ja kysymään itseltäni voiko näin olla, olenko ansainnut tämän? Johon voin vain vastata, että totta munassa olen. Tietenkin olen. Ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin elämänsä raiteilleen järjestäneet.

Mutta se siitä, tänään haluaisin puhua teille levyhommista. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Levyn pyöritys, tiskijukkaaminen, ihmissoittorasiana toimiminen. Joka tapauksessa siisti harrastus, josta olen jo pidemmän aikaa ollut kiinnostunut, joskaan en koskaan kokeillut. Ainakaan yksin. Pyöritimme toki parina iltana levyjä SÄHKÖÄ-klubilla, mutta se oli erilaista. Jollain tavalla pakonomaista. Totuus kun oli, että emme halunneet maksaa kenellekään oikealle DJ:lle, joten päätimme soittaa levymme itse. Se kuitenkin synnytti palon.

Palon, jota ehdin empiä pitkän tovin. Itseasiassa olisi saattanut DJ-keikat jäädä välistä, jollei 931:sen ohjelmavastaava olisi muistuttanut aiemmin keväällä buukkaamastamme illasta. Alunperin kyseisen illan piti toimia promootiotapahtumana tuleville SÄHKÖÄ-klubeille. Päätimme kuitenkin exäni kanssa telakoida SÄHKÖÄ-klubin eromme yhteydessä, joten illalle oli keksittävä toinen teema. Blogiklubi oli jotenkin todella luonnollinen valinta. Enhän minä tätä blogia pitäisi, jos en rakastaisi sitä musiikkia, josta kirjoitan. Mikäs siis sen parempi asia, kuin tuon rakkaan musiikin esilletuomiselle pyhitetty ilta. Vielä baariolosuhteissa, ilman sisäänpääsymaksuja.

Toivoisin, että teistä hienoista ihmisistä mahdollisimman moni löytäisi paikalle, joko Tampereelle 931:seen, tai Turun Bar Kukaan. Aion soittaa molemmissa about saman setin, eli satunnaisen läpileikkauksen viimeisen vuosikymmenen suomalaisten indieleibeleiden julkaisuista. Niitä kun on levyhyllyyn kasaantunut jostain syystä melko liuta. Voidaan samalla heittää vaikka yläfemmat. Ne kun pitäisi ehdottomasti tuoda takaisin. Ja hei, ota frendit mukaan. Ja no, jos frendejä ei ole, niin tule hengailemaan DJ-pöydän viereen.

Tälle vuodelle sovitut levyhommat:

LA 30.11. Ravintola 931, Tampere
PE 20.12. Bar Kuka, Turku