Elämä: Blogistania

Kuvassa eläkeläisen (lue: minun) jääkaappini muuton jälkeen. (Kuva: WNSAC)
Kuvassa eläkeläisen (lue: minun) jääkaappini muuton jälkeen (Kuva: WNSAC)

Tällä kertaa hieman erilainen Elämä-postaus. Minun elämässäni kun ei ole tapahtunut mitään uutta ja ihmeellistä, paitsi uusi suihkuverho, matto ja lakanat. Musiikkimaailma kuitenkin koki tänään mullistuksia kun Suomen indiesuuruus Rubik ilmoitti lopettavansa uransa. Luonnollisesti uutiset tulivat itselleni täysin puskista ja aiheuttivat epäuskoisia surun tunteita. Tiedotteen tarkemmin luettuani ymmärsin kuitenkin, ettei Rubik vain olisi voinut jatkua entisellään. Uudet biisit vaan eivät tuntuneet hyvältä bändin kanssa. Vanhan oli väistyttävä uuden tieltä. Niin harmittavaista kuin se onkin. Uskon Rubikin jäsenten perustavan uusia hienoja yhteitä, jotka toivottavasti osiltaan tulevat rikastuttamaan ja edistämään suomalaista indiemusiikkia Suomessa ja maailmalla. Toivottavasti tarjoten jäsenilleen tekemisen iloa ja uuden löytämisen viehätystä.

Jos joku ei vielä tietoa bongannut, Rubikin viimeinen keikka nähdään perjantaina 20. joulukuuta Helsingissä Korjaamon vaunusalissa. Liput tulevat menemään hetkessä. Jos haluat yrittää napata omasi pakan päältä, liput tulevat Tikettiin myyntiin 13.11. alkaen hintaan 17,50e. Mutta se Rubikista toistaiseksi. Siirryn postauksen pääaiheeseen, eli blogeihin. Sain inspiksen aiheeseen vastaanottamastani tiedotteesta, jossa kerrottiin Suomen blogimedian edustajiston blogipaneelista, joka käsittelee bloggaukseen liittyviä polttavia kysymyksiä.

”Blogipaneelissa ovat puhumassa trashionista Outi Pyy, Gloria Blog Awards 2013 -äänestyksessä Vuoden tyyliblogi -palkittu Stella Harasek sekä Project Mama –bloggari, kolumnisti Katja Lahti. Heidän lisäkseen paneelissa keskustelevat Also Sprach Jussi –blogin Jussi Mäntysaari, terveellisen ja hyvän elämän puolestapuhuja Emmi-Liia Sjöholm ja Lähiömutsi-blogin Hanne Valtari.”, paneelia vetää Kotoliving-blogistakin tuttu Anu Harkki. Jos paneeli kiinnostaa, voit mennä paikanpäälle Kiseleffin kauppiastaloon torstaina 21.11. klo 17.30 alkaen. Keskustelu jatkuu aina klo 21 asti. Tässä postauksessa en kuitenkaan käsittele tätä paneelia sen enempää.

Tämä postaus käsittelee omia lemppariblogejani. Siis Rosvojen ulkopuolisia. En tiedä olenko koskaan kertonut, mutta luen paljon blogeja. Ehkä paikkailen niillä yleistä lukemattomuuttani. Minulle kirjan lukeminen kannesta kanteen on välillä vähän vaikeaa. Blogien lukeminen on melko vaivatonta, varsinkin kun niissä käsitellään minua kiinnostavia juttuja. Ja ne ovat usein kiinnostavien ihmisten pitämiä. Blogi on aina juuri niin mielenkiintoinen, kuin pitäjänsäkin ja en muista törmänneeni koskaan yhteenkään totaalisen surkeaan blogiin.

Kai niitäkin on. Mutta ajattelin esitellä teille nyt omat lempparini. Aloitetaan:

http://soberismia.blogspot.fi/ – Musiikkialalla pitkän uran tehneen Teemun koukuttavan rehellinen blogi juomisen lopettamisesta ja elämästä ilman alkoholia.

http://titivituntyy.com/ – Humoristisella tatsilla kirjoitettu ”luontoblogi”. Paljon kiroilua ja loukkaavaa kieltä. Juuri sellaisena kuin sen haluankin. Hulvatonta kamaa aina kommentteihin ja tägeihin asti.

http://nalleosterman.blogspot.fi/ – Laitan tähän nyt Nallen alkuperäisen blogin, vaikka hän onkin lopettanut sen päivittämisen. Pyrin lukemaan kaikki Nallen kirjoitukset. Varmaan siksi, että Nalle ei sensuroi mielipiteitään. Nalle kirjoittaa todella mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä juttuja. Se, minne hän tulee kirjoittamaan tulevaisuudessa on tällä hetkellä itsellenikin vähän auki.

http://indiemode.blogspot.fi/ – Indiemode on enemmän perinteinen lifestyleblogi. Se on kuitenkin hemmetin sisältörikas sellainen. Lisäksi sitä on mukava seurata, koska kirjoittaja, Joonas, on tamperelainen ja kirjoittaa aika usein itseäni kiinnostavista asioista. Musiikkia, muotia, elämää, kulttuuria, what more could you want.

radiochicken.com/ – Täähän on siis stop, shake, honey, go:n Antti Granlundin toinen blogi. Tämä blogi ei kuitenkaan kuulu Rosvoihin, joten lasketaan se tänne. Paljon viisaita juttuja liittyen radioon. Anttihan on töissä Iskelmällä, joten näitä juttuja kannattaa lukea ajatuksella.

http://www.stellaharasek.com/ – Kyllä. Mä luen Stellan blogia. En häpeä sitä. Mutta sanottakoon, että välillä meno on liian naisellista omaan makuuni. Silloin laitan pelin usein poikki. Bloginahan tää on kuitenkin äärimmäisen hyvä.

http://alsosprachjussi.blogspot.fi/ – Aloin lukemaan Jussin blogia kun hän oli vielä Yle X:llä töissä. Vähän kummallisesta nimestään huolimatta erinomaisen sisältörikas blogi. Kirjoja, levyjä, keikkoja. Vähän juoksemisesta, vähän kirjoittajan elämästä. Vähän kaikkea mielenkiintoista.

http://www.anssikela.com/ – Anssin blogia oon lukenut jo pari vuotta. Sen lukeminen on aina ollut rattoisaa, koska Anssi on todella taitava kirjoittaja. Hänen teksteissä on fiksuja pointteja ja roppakaupalla asiaa. On ollut mielenkiintoista seurata myös Anssin uraa tekstien kautta. Mulle Anssin kirjoitukset ovat aina olleet musiikkia tärkeämpiä.

http://titletrackblog.blogspot.fi/ – Perinteikkäämpi musablogi. Niin ikään tamperelaisen musiikkientusiastin, Oonan, juttuja bändeistä, keikoista ja kaikesta musaan liittyvästä. Taitavasti kirjoitettu blogi, jota on helppo lukea. Oivaltavia pointteja ja hyviä nostoja.

http://singing-drunken-lullabies.blogspot.fi/ – Musablogilinjalla edelleen. SDL oli yksi niistä blogeista, joita jäin kaipailemaan Rosvoihin. Ehkä joku päivä. Niin ikään taitavasti kirjoitettuja juttuja musiikista. Tuo esiin myös pikkubändejä, josta pointsit Markulle.

http://keikkaguru.wordpress.com/ – En tiedä kuka keikkagurua kirjoittaa. Se kai on osittain blogin ideakin. Keikkaguru on nimensä mukaisesti keikkablogi. Todella syväluotaavia juttuja keikoista ja niillä esiintyvistä bändeistä. Tämän blogin kautta olen oppinut asian, jos toisenkin etenkin minulle tuntemattomammista ulkomaan vieraista. Suoria sanoja, ei turhaa kaunistelua, sekä hyvässä, että pahassa. Usein kuitenkin hyvässä.

Jos tästä jäi joku kurko blogi ulkopuolelle, niin kerro ihmeessä. Saatoin tietty unohtaakin jonkun, sillä heittelin yllämainitut ulkomuistista. Olisi kiva kuulla myös teidän suosikkiblogeista ja tarinoista niiden takana. Kommenttikenttään voi tällä kertaa ihan rohkeasti tiputella niitä aakkosia.