Biisi: Yournalist – Prepaid

(Kuva: Ville Salminen)

(Kuva: Ville Salminen)

Jaahas, eiköhän nyt ole hyvä hetki pureutua Yournalistin uuteen singlebiisi Prepaidiin. Tätä kirjoittaessa Prepaidista tuli juuri Juhani Kenttämaan viikon tehobiisi Yle X:llä. Täysin metsiin ei siis olla voitu mennä. Juhani Rosvoista ehti kirjoittaa biisistä varoivaisesti innostuneen postauksen julkaisupäivänä. Nyt on oman tulkintani aika. Haluaisin aloittaa sanomalla, että tämä biisi myytiin minulle vuoden parhaimpana biisinä. Sitä se ei kuitenkaan ole.  Yournalistin kakkosalbumin ensimmäinen sinkku on  bändille tuttuun tyyliin sekava, tarttuva, veikeä ja vaarallinen. Se ei ole hitti. Eikä sen minusta edes kuuluisi yrittää olla.

Yournalist ehti kokeilla radiohittilinjaa jo edeltävän Horror & Terror-debyyttinsä kanssa. Ei mennyt läpi. Kun on kyse Yournalistin kaltaisesta ADHD-poukkoilusta, on ehkä parempi jättää soittolistaradiot omaan arvoonsa. Tehdä vaan omaa juttuaan ja katsoa kuinka pitkälle se kantaa. Yhtyeen tiedotteen mukaan keikkoja on sovittu jo ulkomaillekin, suunta on oikea. Suomessa on aiemminkin ollut Yournalistin kaltaisia bändejä. Jossain määrin laskisin Satellite Storiesinkin Yournalistin kaltaiseksi bändiksi. Vauhti on nimenomaan haettava ulkomailta.

Prepaid ei ole vuoden paras biisi. Se on kyllä hyvä biisi. Kappale nojaa isolta osin kitaralla soitettuun lutkutteluriffiin. Loppujen lopuksi loppubiisi riffin ympärillä jää vähän yhdentekeväksi, erinomaista C-osaa lukuunottamatta. Kappaleen vahvuudeksi voisi lukea, että vaikka Yournalist ei osoita paljoakaan kasvun merkkejä, on yhtye päässyt vielä syvemmälle kosketuksiin oman äänensä kanssa. Yournalist on veikeä, huoleton ja innostava. Kappale on riemastuttavampi kuin Jere Karalahden kokaiini-skandaali. Mutta missä musiikkivideo? Yournalist kun on jo tunnettu älyttömän hupaisista musiikkivideoistaan. Ehkä kakkossinkkuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.