Biisi: Wends – The Dada Song

(Kuva: Wends / facebook.com)

(Kuva: Wends / facebook.com)

Anteeksi pitkittynyt postausbreikki. Tuulet ovat vieneet bloggaajaa. Toivottavasti elämä taas tästä rauhoittuu, että pääsen mahdollisimman pian ottamaan kiinni mailivuoren juuresta. Kuten ehkä huomasittekin The New Tigersin levy striimaa Rosvot-sivulla, tsekkaa se täältä. Tänään en kuitenkaan aio kirjoittaa teille Turun tiikereistä, vaan Jyväskylän ”sonneista”, juuri toisen musiikkivideonsa, kolmen sarjasta julkaisseesta Wendsistä.

Onko sinulla paha mieli? Toivottavasti ei, mutta jos nyt vaikka sattuisi olemaan, niin luultavasti ei enää kauan. Tai vaikka olisikin, niin lue nyt hyvä ihminen loppuun asti, sillä tämä on tsekkaamisen arvoinen juttu. Joku saattaisi luulla Wendsiä stereotyyppiseksi indierock-bändiksi. Näin ei kuitenkaan ole. Kuten poikamainen pilke kavereiden silmäkulmissakin jo paljastaa, Wends ei ole sinun tavallinen indierock-bändisi. Yhtye  takoo melko tyylitietoista indietä, mutta hyvin omaleimaisella otteella. Paikoitellen mieleeni tulee Mew ja ehkä Two Door Cinema Club, mutta myös ei niin perinteiset indieen yhdistettävät orkesterit, kuten esim. The Darkness.

Koktail ei ole perinteinen, mutta se on onnistunut. Uusi single (jota levy-yhtiösetiä härnäävä Wends ei singleksi kutsu) The Dada Song kuulostaa aina vaan paremmalta ja tarttuvammalta toisto toiston jälkeen. Siihen tehty video on yksi hauskimmista näkemistäni kotimaisista videoista tänä vuonna. Jollain tasolla se tuo mieleeni viraaliksi paisuneen norjalaisen Ylvisin What does the fox sayn videon. Onneksi yhtäläisyydet loppuvat siihen.

Sanottakoon vielä, että Wends todellakin onnistui vetämään allekirjoittanutta oikeista naruista. Sen lisäksi, että video toi tullessaan muutaman hallitsemattoman naurun (ja pari facepalmit), se onnistui siinä, missä se todennäköisesti yrittikin onnistua, eli viihdyttämisessä. Videosta tuli hyvälle mielelle ja se herätti mielenkiinnon yhtyettä kohtaan. Ja ihan oikeasti, jos videossa on kitarasooloa soittava karhu, voiko sillä mennä metsään? Ehkä. Mutta ota tästä kuitenkin itsellesi perjantai-illan tunnari, tai ainakin tsekkaa video. Se on parasta hetkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.