Biisi: Stache – Common Wealth

(Kuva: Stache / facebook.com)
(Kuva: Stache / facebook.com)

Kutsukaa mua vaikka myöhään heränneeksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oululaisbändi Stache on onnistunut lentämään tutkani alta tähän asti, mutta hahaa,  nyt yhtye jäi haaviini. Bongasin Stachen ensin Satellite Storiesin Facebook-sivulta. Heidät kun valittiin lämppäämään satelliittien levyjulkkarikeikalle marraskuun ensimmäinen päivä. Stachelta itseltäänkin on tulossa levy pihalle noihin aikoihin. Näillä näkymin Reason We Get Nothing Done-debyytti julkaistaan 25.10. Match made in heaven?

Stachen musiikki sopii erinomaisesti tämänhetkisen elämäni playlistilleni. Olen viimeaikoina kuunnellut lähinnä amerikkalaista, sekä amerikkalaishenkistä, tai nyt ainakin amerikkaan kumartavaa musiikkia. Kovimmassa soitossa ovat olleet Arctic Monkeysin uusin, sekä Paramoren, Disco Ensemblen ja Incubusin levyt. Jotain jenkkikautta taidan elää, mutta Stache sopii mielestäni siihen mitä parhaiten. ”Aikuista” poprockia. Onko vähän tylsä määrite? Sitä se kuitenkin mielestäni on. Sinne vaan The Nationalin jälkeen listan jatkoksi, miksi ei.

Ei kuitenkaan ole häpeä välillä kuunnella hyvin tuotettua, sovitettua ja soitettua musiikkia. Räkäposkipunk on edelleen jees, mutta olen huomannut etsiväni sille vastapainoa. Jää nähtäväksi minne Stachen musiikki vielä kantaa. Toivottavasti nyt ainakin Tampereelle asti, sillä yhtye olisi kiva nähdä livenä. Ongelmanahan tässä on laulukieli. Tämän kaltaisella musiikilla ratsastetaan Suomessa yleensä vain suomeksi laulettuna. Ehkäpä yhtye kuitenkin löytää oman uomansa, jonka kautta lyödä läpi. Kuten vaikkapa Von Hertzen Brothers.