Biisi: SÄX – Canicular Days

sax
(Kuva: SÄX / facebook.com)

Nyt kun pölyt ovat laskeutuneet, voidaan jatkaa puhtaalta pöydältä eteenpäin. Niin, ja tervetuloa vaan kovasti uudelle Rosvot-sivulle nyt vielä omastakin toimestani. Veikkaan, että meille on luvassa aika kivoja aikoja täällä. Uudessa kodissa. Eilen puhuttiin asiaa, tänään puhutaan musiikkia ja huomenna kuka ties mitä. Taivas on auki!

Mennään Suomen Turkuun, maamme todelliseen pääkaupunkiin, jossa ainakin tämän priimaesimerkin mukaan osataan edelleen ”pitää biitti kasassa”. Meininki on kuin New Yorkin muotiviikkojen esittelyvideolla. Huh. Saanen esittellä saksofonielektroa  soittavan yhtyeen nimeltä SÄX.

SÄX on trio, ilmeisesti Turusta, ainakin Slow Show-blogin kirjoituksen perusteella. SÄX on julkaissut juuri debytti-EP:nsä nimeltä Broadcasting in Paris, jolta alla kuultava Canicular Days-träkki on irrotettu. Näkisin, että kun joku näin ankean pienessä ja kurjassa maassa onnistuu tekemään näin tyylipuhdasta soundia, niin eihän se nyt  voi jäädä huomaamatta. Ping ping vaan promoottoreille! Nää jäbät keikalle, heti.

SÄXillä olisi mahdollisuus varastaa Suomen rakastetuin/vihatuin akti-titteli. Sen lisäksi, että yhtye seilaa videossaan ällöttävän porvarillisissa tunnelmissa pitkin Turun saaristoa, yhtye tekee tyylikästä musiikkia, jossa saksofonin tykittely on ihan omaa tasoaan. Tässä on sopivan ristiriitaista meininkiä. Hyvä!

http://www.youtube.com/watch?v=Qes-WBidPBs