Biisi: Revival Hymns – Hallucination Diaries

(Kuva: Revival Hymns / facebook.com)
(Kuva: Revival Hymns / facebook.com)

Tänään on hieno päivä. Tamperelainen, itsellenikin todella läheinen shoegazing-/postrock-/dreampop-yhtye, Revival Hymns julkaisi nimittäin joku hetki sitten ensimmäisen kappaleen tulevalta Pauhu-nimiseltä kakkosalbumiltaan. Kappaleen nimi on Hallucination Diaries ja se edustaa tulevan pitkäsoiton utuisempaa puolta. Biisin mukana julkaistiin yllättävänkin näyttävä DIY-musiikkivideo, jonka tuotannosta vastaa Kino Wanhakop-niminen tiimi. Videon on ohjannut Sauli Hämäläinen & Joni Hietanen.

Revival Hymns on itselleni merkittävä yhtye lähinnä siitä syystä, että perustaessani ohjelmatoimistoa kesällä 2011, Revival Hymns oli ensimmäisiä bändejä, joiden keikkoja aloin hoitamaan. Yhtye oli perustettu aiemmin samana vuonna ja bändi oli demon sijaan äänittänyt kokopitkän, jolla sitten hakivat tonttiaan (hehe) musiikkikentältä. Sainasin Revival Hymnsin välittömästi, tottakai, onhan bändi aivan oman kastinsa parhaimmistoa Suomessa. Päädyin lopulta julkaisemaan vielä myöhemmin samana vuonna alunperin demon asemaa ajaneen Feathers-pitkäsoitonkin. Se on edelleen yksi suosikkilevyistäni.

Tällä hetkellä seuraan Revival Hymnsin uraa lähinnä fanin silmin. Olen silloin tällöin tuurannut yhtyeessä basistin roolissa, milloin mistäkin syystä. Olen luukuttanut yhtyeen vielä julkaisematonta Pauhu-levyä tasaiseen tahtiin nyt 3 kuukautta ja se onnistuu silti yllättämään minut joka kerta uudella kulmalla. Toivon todella paljon, että joku astetta merkittävämpi leibeli ottaisi askeleen tuntemattomaan julkaisemalla kyseisen levyn.

Revival Hymnsistä tuskin koskaan tulee iso bändi, ainakaan Suomessa. Näkisin kuitenkin, että jokainen aspekti yhtyeessä on niin valmista ja loppuun hiottua, että se voisi helposti kasvaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Hallucination Diaries on hyvä läpileikkaus levystä, joskin levyllä on huomattavasti menevämpiäkin (ja popimpia) biisejä. Musiikkivideobiisiksi kyseinen kappale sopii kuitenkin erinomaisesti. Pauhu-levyn on tuottanut mm. Calliston tuottajana tunnettu Jonas Olsson, jolle on jälleen kerran  pakko nostaa lippaa. Materiaali soundaa todella jykevältä, joskin samalla todella ilmavalta ja kuulaalta. Biisistä mainitsen vielä sen verran, että siinä on yksi koko levyn suosikkikohdistani. Koittakaa arvata mikä kohta! Vinkki: Tyyntä myrskyn, tai Pauhun edellä.