#40 Musta Valo

(Kuva: Musta Valo)
(Kuva: Musta Valo)

Pakko sanoa, että Kaakao Records on kyllä kunnostautunut julkaisurintamalla. Ennen lähinnä studiotoiminnastaan tunnettu raumalaistoimija on ollut viimeaikoina vastuussa monesta mielenkiintoisesta julkaisusta, Lady Escape, Markus Perttula, sekä nyt kuultavasta Musta Valo, mainitakseni muutaman.

Ei liene mikään salaisuus, että Mustan Valon takaa löytyy sama porukka, joka teki pitkään musiikkia nimellä Itkevä Tyttö, eli ”Itkis”. Itkevä Tyttö lukeutui aina omalla listallani yhtyeeksi, jonka läpilyöntiä odotin innolla, mutta josta loppujen lopuksi kuului aika vähän. Vuodet kuluivat ja aika oli valmis muutokselle.

”Uusi aika on täällä”, syntyi Musta Valo. Äänimaailmaltaan samanhenkinen, mutta fiilikseltään tuoreemman tuntuinen yhtye. Siinä missä Itkevä  Tyttö muistutti Maj Karman Kauniit Kuvat-yhtyeen varjoa, Musta Valo nousee edeltäjänsä tuhkista huomattavasti korkeammalle. Parhaimmillaan Maj Karma-vertailun yläpuolelle, jopa kokeilemaan nerokkaan Kuolleet Intiaanit-yhtyeen jättämiä kenkiä. Menipä namedroppailuksi.

Sain Musta Valo-yhtyeen debyyttialbumin Uusi aika on täällä sähköpostiini, ja aion siihen myös paremmalla ajalla tutustua ja kenties myös kirjoittaa arvion. Sitä ennen haluan kuitenkin esitellä yhtyeen teille jo kesäkuussa julkaistun singlebiisi Kehän myötä. Single ja sen video ovat yhtyeen itsensä tuottamia. Ohjaajan pallilla istui yhtyeen laulaja-kitaristina toimiva, sekä näköjään myös pirun näyttäviä videoita laativa Lauri-Matti.

Jään positiivisella fiiliksellä venailemaan mitä Kaakaosta vielä tulee. Näillä näkymin yhtiö on nousemassa maamme mielenkiintoisimpien musiikkijulkaisijoiden joukkoon. Uskoisin, että Musta Valo tulee niinikään keräämään paljon positiivista huomiota. Ainakin enemmän kuin Itkevä tyttö ikinä. Kunhan vaan nyt ei polta itseään loppuun länsirannikolla ähkien, sillä menestyäkseen yhtyeen täytyy unohtaa satakunta ja suunnata klyyvarinsa stadikalle päin. Rannikko on kuollut. Siellä ei kasva  enää mikään muu kuin turhautuminen.