Biisi: Mikko Joensuu – Land of Darkness

(Kuva: Mikko Joensuu / facebook.com)
(Kuva: Mikko Joensuu / facebook.com)

Tiedän etten ole ainoa joka on löytänyt Mikko Joensuun. Tiedän että moni on odottanut tätä postausta. Olen nähnyt viimeisen reippaan vuoden sisään mieheltä neljä keikkaa. Niillä kaikilla on ollut hyvin jengiä. Viimeisimpänä eilen Tampereen Klubilla ystävänpäivänä järjestetyllä ilmaisella ”keikkapäivä”-keikalla. Toki illan pääesiintyjä oli Risto, mutta ainakin yli 100 ihmistä oli raahautunut Klubille jo Joensuun keikalle.

Myönnettäköön, että kun sähköpostiini tipahti viesti jossa kerrottiin Mikon sinkusta, en osannut odottaa ihan Land Of Darknessin kaltaista kappaletta. Mikon keikat nimittäin ovat hyvin mies ja kitara-henkisiä. Nyt julkaistu sinkku kuulostaa ihan Reliefin aikaiselta Magenta Skycodelta. Enkä sano sitä huonona asiana, rakastan Magentaa. Rakastan myös Joensuuta. Olisin kuitenkin odottanut mieheltä ensin yhtä akkari-EP:tä, vasta sen jälkeen bändi-EP:tä. Ottaen nyt edelleen huomioon, että mies keikkailee yksin hyvin akustisella meiningillä.

Land Of Darkness on komeaa kuunneltavaa. Itseasiassa niin komeaa, että en haluaisi nähdä Mikkoa enää yksin kitaran kanssa keikoilla luupperin varassa roikkumassa. Haluaisin nähdä, kokea ja kuulla tämän komeuden bändiversiona. Se nimittäin voisi olla melkoista. Nyt kun sopparit on kirjoitettu levypuolella Fullsteamille ja keikkapuolella Piikkikasville, olisi ehkä korkea päivittää myös keikkasettiä vastaamaan isomman maailman menoa. Ei sillä, että nykyisessä vaatimattomassa ilmaisussa olisi sinäänsä mitään vikaa.

Mikon Land of Darkness / Lake of Fire -EP julkaistaan 7. maaliskuuta digitaalisesti, sekä rajoitettuna 12″ vinyylipainoksena. Jos et ole vielä nähnyt herraa livenä, niin tänään olisi mahdollisuus Semifinalissa, Helsingissä. Eilisen perusteella kehtaan kyllä suositella kriittisemmällekin pillihousulle.