Biisi: Kaveri Special – Pussikaljasää

(Kuva: Kaveri Special / facebook.com)
(Kuva: Kaveri Special / facebook.com)

Olen viime aikoina kuunnellut paljon helsinkiläisyhtye Kaveri Specialin ystävällisesti lähettämää S/t-debyyttialbumia. Lienee siis kohtuullista kirjoittaa yhtyeestä tänne blogin puolelle muutama sananen. En ole päässyt levyn kanssa vielä oikein sinuiksi. Toisin sanoen en tiedä pidänkö siitä. Tiedän vain, että kuuntelen sitä usein, siitä tulee hyvälle mielelle ja se saa haikailemaan kesää (ja ehkä jossain mielessä myös Afrikkaa).

Keskityn siis tällä kertaa yhtyeen jokin aika sitten julkaisemaan Pussikaljasää-sinkkuun, josta olen onnistunut muodostamaan mielipiteen. Sinkku on kaikessa ärsyttävyydessään suorastaan riemastuttava. Pussikalja, tai niin kuin muuan Soundi-lehden päätoimittaja vitsikkäästi murjaisi ”Pussy kalja” on synonyymi julkisella paikalle juotavalle alkoholijuomalle. Pussi siksi, että maissa jossa julkinen juopottelu on kielletty, olut tai vastaava juoma sijoitetaan nautittavaksi ruskean paperipussin sisälle, piiloon viranomaisen valvovalta silmältä.

Sanottakoon, että Pussikaljasää ei ensimmäisellä kuuntelukerralla herättänyt omassa kyökissäni juurikaan riemun tunteita. Kaveri Special sai sisäisen rokkipoliisini heräämään. Kappale on kuitenkin jokaisella kuuntelukerralla tarttuvampi, parempi ja riemastuttavampi. Olen myös huomannut, että mitä valoisampaa ja mitä lämpimämpää ulkona, sitä paremmalta Pussikaljasää ja muutenkin Kaveri Specialin musiikki kuulostaa.

Ihan kuin lämpö ja valo jotenkin aktivoisivat bändin musiikin. Voi siis olla, että Kaveri Specialin todellinen hittipotentiaali todistetaan vasta heinäkuun helteiden aikana. Voin vannoa, että ainakin omasta telakointibluetoothhifipussikaljastyrkkarikombostani tulee löytymään Kaveri Specialin levy. Voin jo nähdä sieluni silmin auringon valossa kimaltelevan sorsapuiston ankkalammen, kylmän oluen, frisbeen ja Kaveri Specialin Suomi-afrobiitin. Ensi kesän pyhä yhdistelmä. Match made in heaven. Lahtisen siunaus.