Biisi: Kati Salo – The Wolves

(Kuva: Sanne Katainen / facebook.com)
(Kuva: Sanne Katainen / facebook.com)

Iltaa veljet, siskot, isät, äidit ja lapset. Olen tullut takaisin! Vaikka en kauaa ehtinyt poissa ollakaan, minulla tuli teitä ikävä. Sähköpostiin on Rosvojen myötä alkanut tippumaan sen verta paljon musiikkia, että viikon parin laiminlyöminen näkyy. Seuraavaksi esiteltävän helsinkiläistyneen Haaparannan flikan Kati Salon upean The Wolves-biisin löytäminen oli kaivamisen takana. Kuten aina kaivaminen kannatti.

Kati Salo on minulle uusi tuttavuus. Yhtä uusi, kuin myös häntä edustava tuotantoyhtiö Taajuusvarjostin. Tiedä sitten onko kyseessä uusi, vai vanha tekijä, on hassusti nimetty Taajuusvarjostin tervetullut pelaaja kentällä. Jos yhtiön suojista löytyy enemmänkin Katin tasoisia artisteja, voidaan heistä vielä kuulla isosti.

Pari sanaa biisistä. Kappale tuo mieleeni Astrid Swanin. Kappale on tulkinnaltaan dynaaminen ja voimakas. Naisellinen, vahva, ylväs. Siihen yhtäläisyydet kai loppuvatkin. Kati on suoraviivaisempi. Pop-koukkujen käyttöä ei ole pelätty. Silti aidan matalimmalta kohdalta ollaan vältetty, mennään aidan lautojen välistä. Ei yli, vaan läpi.

Saatekirje on vähäsanainen. Juuri sellainen kun saatekirje saisikin olla. Viestissä mainitaan, että Katilta on tulossa levy 25.10. (Jes! En ole myöhässä tämän postauksen kanssa) ja julkkareita juhlitaan Semifinalissa 19.10. Lauteet lämmittää tämän vuotisesta Ilmiö-raportistanikin tuttu Suomen Tulli. Voisin itsekin eksyä paikan päälle.

Edit: TaajuusVARJOSTIN, ei varvostin. T. ”Hipsteri kekkoslaseineen”